Alt det lyse og alt det mørke (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202439842
Kategori: Romaner
Omtale Alt det lyse og alt det mørke
Gravide Hildegunn oppsøker mor si, Vibeke, for første gong på mange år. Slik blir vi kasta inn i forteljinga om Vibeke og oppveksten hennar i ei vestlandsbygd. Gradvis nærmar vi oss ei dramatisk hending som pregar dei begge. Alt det lyse og alt det mørke handlar om å forstå og leve med fortida — formidla i eit vakkert og sanseleg språk.

Til toppen

Tjønn har komponert ei drivande og engasjerande historie
Sindre Ekrheim, VG

Andre utgaver

Alt det lyse og alt det mørke
Bokmål/Nynorsk Ebok 2017
Anmeldelser av Alt det lyse og alt det mørke
«Brageprisvinnar Brynjulf Jung Tjønn (36) skriv engasjerande og drivande godt om omsorgssvikt i sin nye roman "Alt det lyse og alt det mørke". [...] Romanen til Tjønn imponerer med det gjennomførte og solidariske barneperspektivet. [...] Mykje av kvaliteten i romanen ligg i det konkrete, enkle og reine språket som høver så godt til historia og situasjonane som ikkje er enkle å kommunisere. Iblant når underteikna kjenner at handlinga held på å bikke over i det tåredryppande, vert den melodramatiske tendensen motarbeidd av ein reinskoren forteljeteknikk som ikkje unødig penslar ut dei dramatiske høgdepunkta. Tjønn har komponert ei drivande og engasjerande historie.»
 
Sindre Ekrheim, VG
«Tett og intenst om far og datter [...] Vibeke fremstår som en naiv jeg-forteller, som skildrer sin grenseløse kjærlighet til faren på troverdig vis. Men mellom linjene aner leseren en annen historie: den handler om omsorgssvikt, men også gjensidig avhengighet mellom far og datter.»Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter
Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009).

For ungdomsromanen Så vakker du er ble Jung Tjønn tildelt Brageprisen 2013. Om sistnevnte skrev juryen: «Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. [...] Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet.»

Brynjulf Jung Tjønn er redaktør for tidsskriftet BLA. Våren 2017 kom romanen Alt det lyse og alt det mørke.