Å smyge forbi en øks av Beate Grimsrud (Ebok)
Ebok

Å smyge forbi en øks (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 305
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202328405
Kategori: Romaner
Omtale Å smyge forbi en øks
Beate Grimsrud har skrevet en betagende roman om det å vokse opp i en familie som ikke er som andre familier. Familien Larsen består av mor og far og syv søsken. Lydia, som er midt i søskenflokken, er den som forteller. Alt er sett gjennom jentungens og den gryende tenåringens øyne.

"Å smyge forbi en øks" er en rik roman; tragisk og ustyrlig morsom på samme tid. En original families indre liv er skildret med varme og dyp innsikt.

Til toppen

Om forfatter

Beate Grimsrud er født i 1963 i Bærum. Hun er en prisbelønt forfatter som skriver alle sine bøker både på svensk og norsk. Siden 1984 har hun vært bosatt på Södermalm i Stockholm. Hun debuterte i 1990 med Det er grenser for hva jeg ikke forstår som vakte oppmerksomhet med sitt særegne språk, fylt av dramatikk, poesi og humor.For romanen Å smyge forbi en øks (1998) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris fra Sverige, og romanen vant Sveriges Radios Romanpris. Oppfølgeren, Hva er det som fins i skogen barn? mottok Aftonbladets litteraturpris og Per Wästbergs personlige pris for den svenske utgaven. Søvnens lekkasje (2008) ble belønnet med P2-lytternes romanpris og nominert både til Brageprisen og den tilsvarende svenske Augustprisen.

Beate Grimsrud er også virksom som film- og radioregissør, og hun har skrevet dramatikk for scene, radioteater, TV-dokumentarer og spillefilm. En av hennes boksefilmer mottok Amandaprisen i 2000. En annen av hennes filmer, Det brukar gå bra, en poetisk fortelling om kjærlighet og tap, dyr og mennesker hadde premiere på Göteborgs filmfestival.

Romanen En dåre fri (2010) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris fra både Sverige og Norge, og hun mottok både den norske Kritikerprisen og den svenske Sveriges radios romanpris for den. En dåre fri er oversatt til mer enn 10 språk, blant annet engelsk, tysk, fransk og russisk.

I 2011 mottok Beate Grimsrud Dobloug-prisen for sitt forfatterskap.

Evighetsbarna ble lansert på svensk våren 2015 til strålende anmeldelser. «Så här är det när en av de fränaste och skicligaste berättarna i Norden skriver en roman» skrev Aftonbladet. Romanen ble lansert på norsk høsten 2015, og også her ble det gode anmeldelser. Jeg kjenner få forfattere som på denne måten makter å formidle de store eksistensielle og filosofiske spørsmål gjennom å beskrive menneskers liv i korte episoder som hver for seg slutter litt uforløste. Dette er en av høstens beste og viktigste bøker." skrev blant andre Vigdis Moe Skarstein i Adresseavisen.