Regnet i Buenos Aires (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 52
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202223113
Kategori: Lyrikk
Omtale Regnet i Buenos Aires
Denne diktsamlingen dreier seg bl.a. om vårt forhold til tid, om tvangen som styrer våre liv og om øyeblikkene med frihet fra tvangen. I et sobert, presist og lysende språk stiller diktene spørsmål og undersøker om vi vet forskjellen på det vi elsker og det vi bør elske?

Bortenfor tilstanden av tid som

alltid er lik, finnes ennå regnet i Buenos

Aires, fint yr som ble hengende

i luften over et gårdsrom, gjorde en

blind mann seende, åpnet også rosens

svarte blikk, gjorde seg om til

gårdsdagens regn, døde ut i et lys,

en lettelse

Til toppen

Flere bøker av Hanne Bramness:

Anmeldelser av Regnet i Buenos Aires
"Regnet i Buenos Aires er en diktsamling som henger i etter at jeg har lest den, henger i på en foruroligende og oppfordrende måte. En skarp og rørende bok i et betydelig forfatterskap som mange burde unne seg sjansen til å lese."Endre Ruset, Morgenbladet
Om REGNET I BUENOS AIRES: "På sin måte ei sterk bok. Mørk, trugande og vakker."Hadle Oftedal Andersen, Dag og tid

Til toppen

Om forfatter

Hanne Bramness er født i 1959 i Oslo og debuterte i 1983 med samlingen Korrespondanse. Hun er en sentral og prisbelønt lyriker og hennes diktsamlinger utgjør et betydelig forfatterskap der bl.a. Nattens kontinent (1992), Regnet i Buenos Aires (2002) og Salt på øyet (2006) er sentrale. I 2007 ga det engelske forlaget Shearsman Books ut hennes dikt i utvalg, Salt on the Eye, Selected Poems, og i 2008 kom dikt i utvalg på norsk, Det står ulver i din drøm. Et gjennomgående tema i diktene hennes er tid og hukommelse og manipulasjon av hukommelse.

Ved siden av dikt for voksne lesere har hun også skrevet alfabetdiktene Trollmåne for barn(og andre), kjærlighetsdiktene Kysset for ungdom og en roman for ungdom, Lynettes reise - som er delvis basert på historien om den walisisk-argentinske lyrikeren Lynette Roberts´ tidlige liv.

Hanne Bramness var også redaktør og initiativtaker til Stemmens kontinent, en serie med internasjonale kvinnelige lyrikere fra det 20. Århundret. Serien består av 26 titler fra de fleste verdensdeler.

Litterære priser:

  • 1996 Den norske Lyrikkklubbens pris
  • 2006 Doblougprisen
  • 2012 Wergelands Åre
  • 2015 Språklig Samlings litteraturpris 2014
  • 2016 Diktartavla