Urent farvann (Innbundet)

Forfatter:

, Bente Rannveig Hansen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 342
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Black Tide
Oversatt av: Hansen, Bente Rannveig
ISBN/EAN: 9788202247966
Kategori: Krim
Omtale Urent farvann

Caroline Carver debuterte med Tykkere enn vann, en drivende spennende krim fra Australia, der journalisten India Kane ble satt på harde prøver. I årets roman er India tilbake, og hun får ikke mindre vanskelige situasjoner å bryne seg på.

Ombord på Greenpeace-båtenSundancer skal hun skrive om hvalfangst, men turen tar en dramatisk vending idet de kommer ut for en storm. India og Ned, hennes beste venn, er på vakt i mørket og den hylende stormen, da båten deres blir rent i senk av et digert tankskip. Åtte av besetningsmedlemmene mister livet i bølgene, blant dem Ned. Tankskipet er uregistret og forsvinner uten et spor, det er nærmest for et spøkelsesskip å regne. Men India fikk et glimt av baugen og et halvt utvisket navn før båten gikk under. Og hun bestemmer seg for å finne den, koste hva det koste vil.

Jakten på de skyldige fører India inn i Australias brennhete villmark. Har det som skjedde på havet noen sammenheng med at urinnvånerne har mistet nok ett av sine hellige steder til "fremskrittet"?


Til toppen

Om forfatter
Caroline Carver ble født i England, men ble boende i Australia i ti år etter at hun som tjuetoåring drog dit på ferie. I 1992 deltok hun i London to Saigon Motoring Challenge på det som var det eneste rene kvinnelaget. I 1998 fullførte hun London to cape Town 4x4 Adventure Drive. Hun legger skylden for sin eventyrlyst på foreldrene: Moren satte hurtigrekord på land i Australia og faren er jagerpilot. Sitt forfatterskap tar hun ansvar for helt alene. På norsk er utgitt Tykkere enn vann (2001), boken innbrakte henne The Crime Writers' Associations New Writer Award 2001, og Urent farvann (2006).