Tykkere enn vann (Innbundet)

Forfatter:

, Stian Omland (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 334
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blood Junction
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788202191627
Kategori: Krim
Omtale Tykkere enn vann
Tykkere enn vann er en forrykende spennende thriller fra Australia som tar sitt utgangspunkt i en skamplett på landets historie og spinner en høyst troverdig og brutal intrige omkring den.

Journalist India Kane har ingen anelse om byens uhyggelige forhistorie da hun legger ut på veien til Cooinda hvor hun skal møte venninnen Lauren. Førti år tidligere ble en hel aboriginfamilie massakrert i byen. Etter det har lokalbefolkningen bare kalt stedet Blood Junction.

En hjelpsom politimann lar India sitte på inn til byen da bilen hennes bryter sammen ute i ødemarka. Men Lauren er ikke der, og India bekymrer seg for venninnen. Med god grunn skal det vise seg, neste dag blir India selv arrestert for mordet på venninnen og politimannen som kom henne til unnsetning dagen før. India var den siste som så mannen i live.

Ganske snart må India kjempe for sitt liv, ikke bare er politiet etter henne, men det er en morder der ute som ønsker henne død. Og alt er knyttet til Indias egen fortid, til spørsmålet om hvem hun egentlig er. Både mordet på Lauren og det som skjedde i Blood Junction i 1952.

Les utdrag fra boken

Til toppen

Om forfatter
Caroline Carver ble født i England, men ble boende i Australia i ti år etter at hun som tjuetoåring drog dit på ferie. I 1992 deltok hun i London to Saigon Motoring Challenge på det som var det eneste rene kvinnelaget. I 1998 fullførte hun London to cape Town 4x4 Adventure Drive. Hun legger skylden for sin eventyrlyst på foreldrene: Moren satte hurtigrekord på land i Australia og faren er jagerpilot. Sitt forfatterskap tar hun ansvar for helt alene. På norsk er utgitt Tykkere enn vann (2001), boken innbrakte henne The Crime Writers' Associations New Writer Award 2001, og Urent farvann (2006).