Strindbergs stjerne (Innbundet)

Forfatter:

, Trude Marstein (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Strindbergs stjärna
Oversatt av: Marstein, Trude
ISBN/EAN: 9788202346713
Kategori: Krim
Omtale Strindbergs stjerne

Et kors. En stjerne.

Adskilt i hundre år, skjult i mørket. Sammen utgjør de nøkkelen til verdens best bevarte hemmelighet. Nå kommer de frem i lyset igjen og jakten kan begynne.
Det skal bli en jakt der historikeren Don Titelman er både jeger og bytte, uten å forstå hvorfor. Bare én ting er han sikker på: Faller de i gale hender blir kors og stjerne en katastrofe.

"Han tok tak i det andre tauet og lagde enda et snitt. Et nytt skarpt smell, og nå begynte hele sekken å røre på seg. Til tross for kulden kjente Erik en bølge av feberaktig varme. Han skar av det tredje festet og merket hvordan han slapp ut pusten.

Da skaftet løsnet, syntes han først at det så ut som en uvanlig lang nøkkel. Men da det flakkende lyset fra hodelykten traff som det skulle, innså han at det faktisk dreide seg om et slags kors. Det hadde skaft og tverrstykke, men ovenfor tverrstykket strakte det seg en løkke. Den lyste hvit i mørket og var oval.

I lyset fra hodelyktenså han et forvridd ansikt. Papirtynn hud strammet seg rundt en kvinnes stirrende øyne, og ovenfor neseroten, i pannen hennes, gapte et hull stort som en mynt."

Til toppen

Andre utgaver

Strindbergs stjerne
Bokmål Ebok 2011
Strindbergs stjerne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
Anmeldelser av Strindbergs stjerne

Strålende skrønt

"Rent bortsett fra det er dette først og sist en forrykende underholdende røverhistorie der Wallentin kjører alle Dan Brown-knepene, men også viser at han har lest Frøken Smillas fornemmelse for snø»» mer enn en gang. (...)Alt i alt er Strindbergs stjerne en gavepakke for de av oss som føler at livet er hakket tommere og litt mer meningsløst uten en hemmelig stiftelse i sving med å endre verdens gang."Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

Et stort fortellertalent, og en imponerende roman

Torbjørn Lysebo Ekelund, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Jan Thomas Valentin Wallentin, f.1970, er svensk journalist og forfatter.