Spionen som kom inn fra kulden (Innbundet)

Serie: Deluxe-utgave Stjerne 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Spy Who Came in From the Cold
Oversatt av: Holmboe, Lotte
Serie: Deluxe-utgave Stjerne
ISBN/EAN: 9788202423148
Kategori: Krim
Omtale Spionen som kom inn fra kulden

Vi er forpliktet til å leve vårt liv uten medfølelse, uten medmenneskelig varme, ikke sant?
Det er selvfølgelig ikke mulig. Alt dette hardkokte - det er noe vi prøver å innbille hverandre. Men vi er ikke slik i virkeligheten. Jeg mener... man kan ikke være ute i kulden hele tiden; man må av og til inn fra kulden...

I denne klassikeren, John le Carrés tredje roman og den første som bragte ham internasjonal anerkjennelse, skapte han en verden ulike noen annen som tidligere var blitt skildret i spenningslitteraturen. Med uovertruffen kunnskap hentet fra sine år i den britiske etterretningstjenesten, kaster le Carré lys på den internasjonale spionasjens lyssky virksomhet i en fortelling om en britisk agent som lengter etter å avslutte karrieren, men går løs på et aller siste, dypt skremmende oppdrag.

Når den siste agenten under hans kommando blir drept og Alec Leamas hjemkalles til London, håper han å ha kommet inn fra kulden en gang for alle. Sjefen hans, Kontroll, har imidlertid andre planer. Kontroll er fast bestemt på å styrte sjefen for den østtyske etterretningstjenesten og velte hele organisasjonen. Nok en gang sender han Leamas ut i kampsonen – denne gangen for å spille rollen som vanæret spion og lokke fienden inn i det endelige nederlaget.

MED NYSKREVET ETTERORD AV FORFATTEREN SELV

SPIONTHRILLERENS MESTER!
SENSASJON OG KLASSIKER - NR 1 PÅ BESTSELGERLISTER VERDEN OVER

“Skrevet med en nådeløs, elegant klarhet. Spionen som kom inn fra kulden er en førsteklasses thriller og mer enn det.”
Time Magazine

”Le Carré er en av våre beste romanforfattere, uansett sjanger.”
Vanity Fair

”En glitrende språkkunstner”
Wall Street Journal

“Den beste spionfortellingen jeg noensinne ar lest.”
Graham Greene

"Le Carré er ganske enkelt verdens største fiktive spionsjef.”
Newsweek

“En aktuell og forferdelig fortelling ... en unik og urovekkende forfatter.”
Sunday Times

Til toppen

Andre utgaver

Spionen som kom inn fra kulden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Spionen som kom inn fra kulden
Bokmål Heftet 2010
Om forfatter
John le Carrè er født i 1931. Han studerte ved Oxford og i Bern. Han arbeidet en tid som lærer ved det berømte Eton, og var knyttet til den britiske utenrikstjensten gjennom en femårsperiode. Hans store gjennombrudd som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden fulgt av Speilkrigen, En liten by i Tyskland før den store trilogien med George Smiley som hovedperson kom ut: Muldvarpen, Den usynlige spion og Spionen som gikk egne veier. I 1983 kom Piken med trommestikkene, som også ble en ypperlig film. Senere har han blant annet utgitt Den evige gartner (2001), Absolutt venner (2003), Den gode tolk (2006), Marionetten (2008), som nå er filmatisert, og En forræder etter vårt hjerte (2010). Hans foreløpig siste bok er En delikat sannhet, som kom ut våren 2013.
Bøker i serien