Lille stjerne (Innbundet)

Forfatter:

, Henning J. Gundersen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lille stjärna
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
ISBN/EAN: 9788202336547
Kategori: Krim
Omtale Lille stjerne

Lille Stjerne er fortellingen om to jenter. Teres og Teresa. Det er en fortelling om svensktoppar, om Idol og om Allsång på Skansen.

Under en sopptur finner den tidligere svensktoppartisten Lennart et spedbarn nedgravd i en plastpose. Han redder livet til jenta, og han blir helt stum da han hører hennes første skrik. Fra den lille kroppen kommer en serie med helt rene toner. Han tar med jenta hjem og gjemmer henne i kjelleren. Hennes absolutte gehør og musikalitet skal gi livet hans ny mening.

Hun er jenta med det gylne håret.

Samtidig blir det født en annen jente i en mellomstor svensk by. Livet hennes består ikke av mange gleder. Hun oppfatter seg selv som grå og alminnelig med få talenter og enda færre venner. Hun trøster seg med ekle rampestreker og spydigheter på ulike nettsteder.
Hun er den andre jenta.

Etter hvert krysser livene til de to jentene hverandre. Et brennende vennskap vokser frem, med ødeleggende konsekvenser for alle som kommer i nærheten. Lille Stjerne er en historie om kjærlighet og besatthet, om en stemme fra en annen verden og en idoldyrking drevet til bristepunktet. Hvor langt er du villig til å gå for den du beundrer over alt annet?

Ajvide Lindqvist forteller denne gangen om skrekken i verden. Det finnes ingen vampyrer, ingen zombier. Denne boken handler om ondskapen som skapes i og gjennom menneskeliv.

Til toppen

Andre utgaver

Lille stjerne
Bokmål Ebok 2011
Lille stjerne
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av John Ajvide Lindqvist:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Lille stjerne

En gåtefull bok

"John Ajvide Lindqvist har en sjelden og lykkelig evne til å lage god litteratur av de mest dagligdagse og trivielle hendelser i møte med det ukjente og aparte. Derfor finnes det alltid en underliggende grøssende fornemmelse i alt han skriver."
 
Torbjørn Trysnes , Fædrelandsvennen

Pur ondskap

"Indirekte berører denne romanen en interessant debatt. Er ondskap et resultat av arv eller miljø eller begge deler? Hvor mye kan vi voksne ødelegge et barn? Hva er godt? Hva er ondt? Hva er normalt? (...) Forfatteren har et godt språk med gode bilder, og gir små avbrekk med musikalske og lyriske referanser her og der."
 
Mina Th. Watz , Oppland Arbeiderblad

Hypnotisk og sjangeroverskridende om ondskap og ensomhet

"Svensktoppene handler om det gode i livet, men jentene har bare erfart det onde. Allsang på Skansen er selve innbegrepet på fellesskap, men jentene har bare opplevd isolasjon. Effekten er eksplosiv og resultatet hensetter leseren i en helt særegen stemning."Torbjørn Lysebo Ekelund, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
John Ajvide Lindqvist (f. 1968) debuterte i 2004 med den kritikerroste romanen La den rette komme inn, som har blitt filmatisert av Tomas Alfredson. Han har blitt kalt svensk skrekklitteraturs moderne mester. Han har også utgitt de kritikerroste romanene Håndtering av udøde, Menneskehavn og Lille stjerne.