Insektgutten (Innbundet)

Forfatter:

, Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 449
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Empty Chair
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202191306
Kategori: Krim
Omtale Insektgutten
Sumpområdene i Nord-Carolina er et deilig sted å befinne seg i – dersom du er et insekt. Eller Insektgutten, en mentalt forstyrret tenåring fra området som innleder denne forrykende thrilleren med å kidnappe to unge jenter og dra dem inn i myrlandskapet.

Kriminalisten Lincoln Rhyme befinner seg denne gang på et lite sykehus nettopp i Nord-Carolina, i håp om at en risikabel ryggmargsoperasjon vil gi ham førligheten tilbake. Sheriffen i Paquenoke Countey ber ham om hjelp. Venninnen og andre halvdel av teamet Rhyme-Sachs, Amelia Sachs, er også med i etterforskningen, men skal denne gangen vise seg å bli en vel så stor motstander som medhjelper etter hvert som historien utvikler seg.

Flere fra lokalmiljøet ofres i jakten på den besatte tenåringen. Til tross for at folkene fra stedet stort sett er klar over farene den lumske naturen rundt dem kan huse, faller de som offer for guttungens knep.

Til toppen

Andre utgaver

Insektgutten
Bokmål Heftet 2009
Om forfatter

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Tungetale (Speaking in Tongues)kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.

Fotograf: Jerry Bauer