Hodet ved døra (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202322854
Kategori: Krim
Omtale Hodet ved døra

«Mandag 24. januar 1970 lå et avskåret menneskehode rett utenfor døra inn til rommet jeg hadde leid på fjellstua øverst i Tanadalen. Det lå på siden, med det høyre øret ned mot tregulvet, som om det lyttet etter signaler fra mørket under. Det tømmerbygde huset, med sine nakne gjesterom, sin respatexkafé og sine smale ganger, lå innpakket i vintermørket utenfor.»

Hodet er det første den unge forfatteren ser når han kommer ut fra rommet sitt på fjellstua. Han er i Finnmark for å skrive en bok om samene. Drapet gjør vintermørket enda mørkere i den lille bygda der han bor.

Tyve år etter tar fortida ham igjen en dag han er på vei ut av en bokhandel midt i Oslo. Og sammen med fortida – den skremmende uhyggen.

Til toppen

Velskrevet. Vittig. Veldig spennende. Hva mer kan man be om?


Ingvar Ambjørnsen, VG

Andre utgaver

Hodet ved døra
Bokmål Ebok 2011
Anmeldelser av Hodet ved døra
“Velskrevet. Vittig. Veldig spennende. Hva mer kan man be om?"
 
Ingvar Ambjørnsen, VG
"Bokens styrke er forfatterens fintmerkende psykologi, der mening ikke bare hentes ut fra hva som sies, men også ut fra det man tier om."Terje Stemland, Aftenposten
Dahl er en glimrende forteller; det jeg liker er at han ikke sminker språket, men lar hendelsene sjøl tale, og at han skaper sterk identifisering gjennom den svært personlige synsvinkelen.Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter

Tor Edvin Dahl (f.1943) kommer fra Kjelsås i Oslo, og debuterte i 1968 med novellesamlingen En sommer tung av regn. Dahls mangslungne forfatterskap inneholder om en lang rekke utgivelser innenfor forskjellige sjangre, og han har også skrevet flere verk for teater, radio og tv.

Dahl har fått flere utmerkelser, blant annet fikk han Rivertonprisen i 1973 for kriminalromanen Etterforskning pågår (utgitt under pseudonymet David Torjussen).

Romanen Utenom sesongen kommer ut høsten 2017.