Glemt (Lydbok-CD)

Forfatter:

Glemt er den andre boka der vi møter den unge Erlendur Sveinsson. På klassisk Indridason-vis veves to mysterier sammen, et foregår i «nåtid» – nærmere bestemt i 1979 – og et historisk, en uløst forsvinningssak 25 år tidligere.

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Lindtner, Lasse
Spilletid: 9:02
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kamp Knox
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202528638
Kategori: Krim
Omtale Glemt

1979. En ung kvinne kommer over et lik i et avsidesliggende, mineralrikt tjern utenfor Reykjavik. Sporene leder den unge og nyskilte Erlendur Sveinsson til den amerikanske marinebasen i Keflavik. Men amerikanerne på basen er lite samarbeidsvillige overfor det islandske politiet. Parallelt etterforsker Erlendur en gammel og uløst forsvinningssak som knyttes til marinebasen. En ung skolepike som sist ble sett på skoleveien som gikk forbi marineområdets brakkeområdet fra krigen, Kamp Knox.

Dette er den andre boka der vi møter den unge Erlendur Sveinsson. På klassisk Indridason-vis veves to mysterier sammen, et i «nåtid» i 1979 og et historisk, en uløst forsvinningssak over 20 år tidligere. Boka gir dypere innsikt i hva som driver helten Erlendur, samtidig gir den leseren et unikt bilde av den tøffe livet på Island, med den kalde krigen som bakteppe.

Til toppen

Andre utgaver

Glemt
Bokmål Innbundet 2016
Glemt
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Glemt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Om forfatter
Arnaldur Indridason er født i 1961, og han har to år på rad mottatt Glassnøkkelprisen for sine kriminalromaner. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen. I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson er gjennomgangsfiguren i kriminalromanene til Indridason. Forfatteren har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film.