Skjoldmøytrilogien (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202762025
Kategori: Romaner
Omtale Skjoldmøytrilogien

I Skjoldmøytrilogien flettes tre kvinners dramatiske fortellinger sammen på tvers av tid. Hva vil det si å stå opp for det man tror på og kjempe for det som betyr noe?

År 872: Ragnhild kjemper mot Harald Hårfagres hær under slaget i Hafrsfjord. Hun forsvarer sitt land, sitt folk, seg selv med alt hun har av krefter.

År 1942: Solveig Bergslien deltar aktivt i motstandskampen mot de tyske nazistene. Hun noterer fra illegale radiosendinger på loftet til Rogaland teater mens salen er full av tyske offiserer.

År 2022: Stortingspolitikeren Sylvi er på hyttetur med to venner på Kyrkjøy i Ryfylke. I horisonten truer en fare som det skal vise seg at bare Sylvi vet om, men som vil påvirke dem alle.

Til toppen

Andre utgaver

Skjoldmøytrilogien
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Skjoldmøytrilogien

Jess, nå snakker vi Rune, mer slik i framtiden er du grei

«Uten tvil Salvesens beste utgivelse»

«... hver en side er gull verdt.»

«Denne trilogien står for meg som en av høstens store skjønnlitterære øyeblikk.»

«En roman som du bare må lese, og nyte.»

«Salvesen sin nye roman får meg til å føle meg som en stolt rogalending. For aldri før har Salvesen levert en så god roman, og spør du meg fortjener denne Bokhandlerprisen.»

 
Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Til toppen

Om forfatter

Rune Salvesen (f. 1978) er født og oppvokst i Stavanger, bosatt i Sandnes. Salvesen bidro med dikt i Cappelens debutantantologi Signaler i 1997. Han debuterte i 2005 med romanen Pur morgen. Boken ble stemt inn blant årets ti mest populære bøker i Dagbladet. Han har studert journalistikk og kultur ved London College of Communication og ved University of the Arts London.

Resten av dagene vil drukne i fjorden (2018) er en intens roman om det å vokse opp under vanskelige forhold og det å forsere store hindre. Antifeministen (2020) er en provoserende, sår og oppsiktsvekkende roman om hva fortrenging kan gjøre med et menneskesinn.