Daviti av MiRee Abrahamsen (Ebok)
Ebok

Daviti (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 207
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Daviti
ISBN/EAN: 9788202328108
Kategori: Romaner
Omtale Daviti
Daviti er historien om Daviti - eller Dato som han blir kalt til hverdags - en gutt fra Tromøya som vokser opp med sin bror hos besteforeldrene på en liten gård. Moren er tydelig syk og fraværende under oppveksten. Dato blir boende på gården alene etter besteforeldrenes død, men plutselig en dag flytter broren Trym og moren inn igjen. Gjennom Datos fortellerstemme får vi kjennskap til hans problematiske forhold til den «nye» familien, jobben som altmuligmann på stedets hotell, hans underliggende ondskap, møtet med piker og egen seksualitet, Tryms kone og deres barn og Datos absolutte følelse av å være utenfor, men samtidig hele tiden på vei mot noe forløsende. Daviti skriver sårt og suggererende om en snodig families kår og utvikling i et rart og trykkende lite samfunn på Sørlandet.

Til toppen

Flere bøker av MiRee Abrahamsen:

Om forfatter

MiRee Abrahamsen er født 7. august 1973. Hun er billedkunstner og forfatter. Abrahamsen har studert språk i Praha og i Hviterussland, hun har studert kunst i Holland, klassisk arabisk i Damaskus i Syria og samtidslitteratur (russisk) i Russland. MiRee Abrahamsen debuterte i 1999 med diktsamlingen Ankeret i apegården og har siden utgitt en rekke bøker i flere sjangere.

MiRee Abrahamsen har reist siden hun var 15, blant i Europa, Midtøsten, Nord-Afrika, Den arabiske halvøy, Kaukasus, hele Baltikum, store deler av eks-Sovjet (inkludert Sentral-Asia og Sibir) og i deler av Asia for øvrig. Hovedsaklig er det bare reiser av personlig interesse, men hun har også freelancet for ulike aviser og magasiner.

MiRee Abrahamsen har hatt utstillinger i Norge, Holland og Midt-Østen. Hun er svært opptatt av å integrere tekst i bildene sine.