Skadedyr (Innbundet)

Forfatter:

Lilian Brøgger (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 40
Illustratør: Brøgger, Lilian
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202440091
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Skadedyr

Denne boka handler om de rareste, mest bøllete skadedyrene du kan tenke deg. Klesapen går bananas i klesskapet! Postfjesingen stapper i seg regninger og viktige brev! Fryserpingvinen bygger en gigantisk by av frossen mat. Slukbeveren bygger demninger så badet oversvømmes. Printertapiren sluker ark etter ark i sprintfart!

Skadedyr er en skadefro og oppfinnsom rimsamling med skadedyr du aldri før har sett.

Til toppen

Flere bøker av Jan Grue:

Anmeldelser av Skadedyr

Snurrige skadedyr, snertne på rim

"I det Gruiske univers finnes slike skjulte, men ganske uskyldige, skadedyr overalt, herlige typer som klesapen, porselensmusen og postfjesingen. Grue lykkes samtidig i å knytte den veletablerte formen til en moderne samtidighet velkjent for dagens barn, i diktet om iphone-mauren, printertapiren og den shoppeglade internettuglen. Grues dikt står for så vidt godt alene, men hadde ikke vært det samme uten de morsomme og lekne illustrasjonene til danske Lillian Brøgger […] De er holdt i en miks av sirlige tusj- og blyantstreker, fargesterk vann- og dekkfarge med svarte virkningsfulle kontrastflater og fine detaljer. De komplementerer tekstene utmerket, tydeliggjør karaktertrekkene til skadedyrene og forsterker humoren. […] De voksne føres nærmere barnets blikk på verden, ikke like farget av fordommer og rasjonell tankegang. Barnet på sin side får fantasifulle forklaringer på noen av de voksnes problemer. Selv om alle nok innerst inne vet at dette bare er tull og tøys og vrøvleri – det er jo derfor det er så gøy. […] Poesien er livfull, og tematikken enhetlig. Dette er vellykkede tøysevers som er underholdende å lese (høyt!) mange ganger."Birgitte Furberg Moe, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter
Jan Grue (f. 1981) debuterte med novellesamlingen Alt under kontroll (2010). Han skriver for både barn og voksne, og utgir også sakprosa. Grue er kjent som spaltist og anmelder i aviser og tidsskrifter, og han har doktorgrad i språkvitenskap. Han er professor i kvalitativ metode ved Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo.