Siste time av Bjørg Øygarden (Nedlastbar lydbok)

Siste time (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Schulze-Krogh, Fredrik
Spilletid: 6:23
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202565343
Kategori: Krim
Omtale Siste time

I sin første kriminalroman skildrer Bjørg Øygarden med psykologisk kløkt og nerve hvordan løgn og traumatiske opplevelser skaper en morder. “Det var ikke noe menneske i det hele tatt. Det var en kniv. Den hang i luften foran henne, en lang, fryktelig kniv. At det også var noen som holdt i den, spilte ingen rolle, det var kniven som var kommet til time, den svevde gjennom rommet, hun løftet en hånd mot den, den boret seg inn i håndflaten. Blodet begynte å strømme, men kniven var ikke fornøyd. Den kom nærmere, stakk henne i armen, lette ... den ville ha sjelen hennes.” I Kongsvinger blir en tysklektor funnet skutt på biologirommet. Siden skal det skje nok et brutalt drap. Ryktene i byen florerer – blant annet om lektorens vakre kone, som skal ha hatt et utall elskere. Sentralt i handlingen står lærere og elever ved Festningsbyen videregående skole, en vaskehjelp og en kvinnelig psykolog. Kriminalbetjent Leo Larsen og overkonstabel Geirmund Svartberget fra Kripos blir tilkalt, og får et fascinerende, om enn tragisk innblikk i en småbys indre liv.

Til toppen

Flere bøker av Bjørg Øygarden:

Om forfatter

Bjørg Øygarden er født i 1960 og har vokst opp i Risør. Hun har studert i Oslo og bodde flere år i Kongsvinger før hun slo seg til i Arendal. Hun er utdannet som psykolog og er spesialist i klinisk nevropsykologi og barne- og ungdomspsykologi. Innen sitt fag har hun vært innom flere arbeidsfelt, og hun arbeider nå i Avdeling for voksenhabilitering ved Sørlandet sykehus i Arendal. Ved siden av sitt skjønnlitterære forfatterskap har hun publisert fagartikler, og hun står bak en masse revytekster. Hun er aktiv på scenen i teater, revy og kabaret og hun er en mye brukt underholder i ulike sammenhenger. Hun har også en NM-bronse i teatersport som trofé over skrivebordet.

Bjørg Øygarden om sitt forfatterskap:

Iblant blir jeg spurt om når jeg ble forfatter, og da svarer jeg at det har jeg bestandig vært. Fra jeg serverte familien dramatiske og grufulle fortsettelseshistorier, via milelange skolestiler og semesteroppgaver i psykologi skrevet som dameroman (”Halve hjerner – hele hjerter: en nevroman fra eksperimentalmiljø”), til jeg etter hvert fant fram til romanformen. Jeg setter stor pris på det å dikte og fortelle – å lage noe av ingenting. Nestbest har jeg det når jeg kan sitte og trekke i trådene og styre fortellingen som jeg vil. Aller best har jeg det når trådene nappes ut av hendene mine, og fortellingen løper av sted med meg.

Jeg er opptatt av språket som instrument – å lete opp setningenes musikalitet for å få fram den riktige klangen. Jeg er som oftest gjerrig på virkemidler: Står valget mellom det enkle og det snirklete, er det enkle nesten alltid best. Med hensyn til tema er jeg nysgjerrig på det å plassere mennesker i uvante og krevende situasjoner og utforske hva som skjer med dem og mellom dem, på godt og vondt. Det har jeg gjort både i voksen- og barnebøker, og det er i høyeste grad det jeg gjør i min nye barnebok, ”Dronningen av Myrion”. For hvem har vel ikke fantasert om å havne i en helt annen verden?

http://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rg_%C3%98ygarden

http://www.bjorgoygarden.no/

https://www.facebook.com/fiebjorg

Bilder:http://www.google.no/search?q=bj%C3%B8rg+%C3%B8ygarden&hl=no&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=OW_EUd_ODLCu4QTD34HYAw&ved=0CEgQsAQ&biw=1539&bih=798