Siste fristelse (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 462
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Last Temptation
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202206901
Kategori: Krim
Omtale Siste fristelse

På kontinentet opererer en seriemorder, som med perfid nøyaktighet dreper psykologer. Ofrene befinner seg i minst tre forskjellige land, noe som gjør politiarbeidet svært vanskelig. Men detektivene kan enes om to ting: Det er en og samme mann som står bak mordene, og her trengs en profesjonell til å lage en psykologisk profil av morderen.

Tony Hill ønsker ikke lenger å dykke inn i syke sinn, han slikker fremdeles sårene etter sitt siste brutale møte med en gal seriemoder. Men han blir involvert i saken av personlige årsaker, et av ofrene er en gammel venn og Tony lar seg overtale til å hjelpe politiet i Berlin i jakten på den som står bak.

Carol Jordan er også på vei til Berlin. Hun jobber undercover for å avsløre mannen som driver en meget lukrativ og dødelig business med smugling av narkotika og mennesker. Jobben hennes blir ikke lettere når det langsomt går opp for henne at det er mye hun ikke vet her. Hennes overordnede har sendt henne ut på et langt mer komplisert oppdrag enn hun er informert om.

På kort tid har Val McDermid rukket å markere seg som en krimforfatter av format. Hun er journalist av yrke, men har de siste årene levd av sitt forfatterskap. I 1995 fikk hun The Gold Dagger Award for Best Crime Novel of the Year, en av Englands mest prestisjefylte priser for kriminalitteratur. Prisen fikk hun for Sirenenes sang, en tett og uhyggelig psykologisk thriller.

Les utdrag fra boken

Til toppen

Andre utgaver

Siste fristelse
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Val McDermid:

Om forfatter

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over femten millioner eksemplarer. Hun har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh.