Siden jeg ikke kan tale om min kjærlighet Gjendiktning av Kavafis (Heftet)

Utvalg. Gjendiktning fra gresk og forord ved Kjell Arild Pollestad

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 126
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202223014
Omtale Siden jeg ikke kan tale om min kjærlighet Gjendiktning av Kavafis
For første gang kommer Kavafis, en av Hellas' mest sentrale lyrikere fra det 20. århundre, i norsk språkdrakt.

Konstantinos Kavafis (1863-1933) skrev blant annet erotiske dikt, gjennomsyret av dikterens homoseksualitet. Diktene hans er uttrykk for en postkristen livsfølelse, der sanseligheten er det som gjør mennesket i stand til, for en stakket stund, å bryte med eksistensens ensformighet.

Pater Kjell Arild Pollestad har foretatt et utvalg av Kavafis' dikt og gjendiktet dem fra gresk til norsk. Han har også skrevet forordet til samlingen.

Anmeldelser

Erik Lodèn, Stavanger Aftenblad
Les hele anmeldelsen her

Til toppen

Om forfatter
Kjell Arild Pollestad er født i 1949 på Jæren, er katolsk prest og tilhører Dominikanerordenen. Sin teologiske utdannelse fikk han i Oslo, Toulouse og Roma. Fra 1988 til 1996 var han han sogneprest i Tønsberg. Pater Pollestad var i sin tid en flittig bidragsyter til dagspressen og NRK. Han har skrevet en rekke bøker, og noen av dem er blitt store salgssuksesser. I sitt forfatterskap deler Pollestad generøst sine enorme kunnskaper med leseren og mestrer elegant spennet mellom hverdagslivets tilsynelatende småtterier og de store filosofiske og religiøse spørsmål. Hans verden er stor, kaleidoskopisk og farverik. Han behersker en rekke språk, skriver med både humor og alvor og har et stort og trofast publikum.