Selvmedfølelse - finn din indre venn (Innbundet)

Forfatter:

og , Ann Høydalsnes (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 70 skäl till självmedkänsla. Om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl
Oversatt av: Høydalsnes, Ann
ISBN/EAN: 9788202572006
Kategori: Selvutvikling
Omtale Selvmedfølelse - finn din indre venn

Bli din egen beste venn, få det bedre og bidra samtidig til et varmere samfunn

Forord av Audun Myskja

Selvmedfølelse er et psykologisk begrep som handler om å akseptere og forstå seg selv i motgang. Når vi viser selvmedfølelse, er vi like vennlige og forståelsesfulle overfor oss selv som vi ville vært overfor en venn som har det vanskelig.

Når vi er vennligere mot oss selv, går hjernen inn i trygghetsmodus, som reduserer stress og styrker tillit og samhold. Vi får det bedre, bryr oss mer om andre og skaper et varmere og mer inkluderende samfunn. Selvkritikk, derimot, får hjernen til å tro at vi er i fare, og den mobiliserer til kamp eller flukt. Vi blir stresset. Er vi ofte selvkritiske, vil kroppen være i konstant stress.

Gjennom 70 personlige tekster om hva nevrovitenskapelig forskning sier om varme, vennlighet og velvilje viser forfatteren hvordan og hvorfor selvmedfølelse hjelper deg til å akseptere deg selv og ulike livssituasjoner du kommer opp i. Du får også øvelser som trener opp evnen til å akseptere og støtte seg selv i motgang. Du får hjelp til å bli din egen beste venn.

Til toppen

Flere bøker av Agneta Lagercrantz og Audun Myskja:

Om forfatter

Dr. Audun Myskja er spesialist i allmennmedisin, fagleder ved Senter for livshjelp og forsker i demensbehandling ved sykehjem. Han var tidligere faglig leder av Hospice Lovisenberg i Oslo. Han har dessuten doktorgrad i musikkterapi som støttebehandling i eldreomsorgen, og har ledet en rekke prosjekter for å bedre behandlingen av demens, med vekt på personens egenverd og egne ressurser.

Myskja har skrevet mange fagbøker og artikler om lindrende behandling av eldre, og har hatt mange samtaler med både eldre og yngre på slutten av livet. Han er en lege med en helhetlig tilnærming til mennesket, og er høyt verdsatt av både pasienter, boklesere og publikum i foredragssalen.