Selvmedfølelse - finn din indre venn (Innbundet)

Forfatter:

og

Ann Høydalsnes (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 70 skäl till självmedkänsla. Om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl
Oversatt av: Høydalsnes, Ann
ISBN/EAN: 9788202572006
Kategori: Selvutvikling
Omtale Selvmedfølelse - finn din indre venn

Bli din egen beste venn og bidra samtidig til et varmere samfunn

Forord av Audun Myskja

Selvmedfølelse er et psykologisk begrep som handler om å akseptere, forstå og vise omsorg for seg selv i motgang. Når vi viser selvmedfølelse, er vi like vennlige og forståelsesfulle overfor oss selv som vi ville vært overfor en venn som har det strevsomt.

Mange opplever at det er vanskelig å la være å skjenne på seg selv for feil de gjør. Denne selvkritikken får hjernen til å tro at de er i fare, på samme måte som om de skulle stått overfor en ytre trussel. Er vi ofte selvkritiske, vil kroppen være i konstant stress. Når vi er vennligere mot oss selv, går hjernen inn i trygghetsmodus, noe som reduserer stress og styrker tillit til og samhold med andre. Vi får det bedre, bryr oss mer om våre medmennesker og skaper et varmere og mer inkluderende samfunn.

Gjennom 70 personlige tekster om hva nevrovitenskapelig forskning sier om varme, vennlighet og velvilje viser forfatteren hvordan og hvorfor selvmedfølelse hjelper deg til å akseptere både deg selv og krevende livssituasjoner, som vi alle kommer opp i. Du får også øvelser som trener opp evnen til selvstøtte, slik at du kan bli din egen beste venn.

Til toppen

Flere bøker av Agneta Lagercrantz og Audun Myskja:

Om forfatter

Dr. Audun Myskja er spesialist i allmennmedisin, fagleder ved Senter for livshjelp og forsker i demensbehandling ved sykehjem. Han var tidligere faglig leder av Hospice Lovisenberg i Oslo. Han har dessuten doktorgrad i musikkterapi som støttebehandling i eldreomsorgen, og har ledet en rekke prosjekter for å bedre behandlingen av demens, med vekt på personens egenverd og egne ressurser.

Myskja har skrevet mange fagbøker og artikler om lindrende behandling av eldre, og har hatt mange samtaler med både eldre og yngre på slutten av livet. Han er en lege med en helhetlig tilnærming til mennesket, og er høyt verdsatt av både pasienter, boklesere og publikum i foredragssalen.