Seks historier (Innbundet)

Forfatter:

Sverre Knudsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 267
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Six stories
Oversatt av: Knudsen, Sverre
ISBN/EAN: 9788281694361
Kategori: Krim
Omtale Seks historier
Ett lik. Seks historier. Hvilken er sann?

1997. Scarclaw, et isolert høydedrag i Northumberland nordøst i England. Liket av den forsvunne tenåringen Tom Jeffries blir funnet i et myrlendt turområde. Dødsårsaken er ukjent og det blir fastslått å være en ulykke. Men ikke alle er overbevist. Sannheten om hva som skjedde ute på den naturskjønne, men nifse heia ligger begravet i minnene til den sammensveisede vennegjengen som var med på den skjebnesvangre turen, og i de svevende vitneforklaringene til et fåtall lokale innbyggere.

2017. Den myteomspunne gravejournalisten Scott King har gjort suksess med sine podcast-granskninger av kompliserte saker. Hans skjulte identitet har gjort ham til en kultfigur på Internett. I en serie på seks intervjuer forsøker King å forstå hvordan gruppedynamikken i tenåringsgjengen kan ha virket sammen med de uhyggelige sagnene om heia og forårsaket Jeffries' død.

Hvert intervju avdekker nye perspektiver, og leseren tvinges til selv å avgjøre hvem som snakker sant og hvordan Tom Jeffries døde.

«En av de mest originale og velskrevne bøkene jeg har lest.» - Thomas Enger

Til toppen

Andre utgaver

Seks historier
Bokmål Heftet 2018
Seks historier
Bokmål Ebok 2017
Anmeldelser av Seks historier
«Mørk villmarksthriller ... forfriskende original ... virkelig kul setting ...»Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet
«Original og skummel podcast-krim ... En skummel og lovende debut.»Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Matt Wesolowski er en britisk forfatter fra Newcastle-Upon-Tyne. Han er engelsklærer og leder skrivekurs for unge forfattere. Wesolowski er utgitt i en rekke magasiner og antologier. Han debuterte med novellen The Black Land i 2013, og vant Pitch Perfect-konkurransen under Bloody Scotland Crime Writing-festivalen i 2015. Seks historier er hans første roman. Han skriver nå på sin neste bok, Ashes, som bl.a. kretser rundt black metal og islandsk trolldom.