Seigmen (Innbundet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202471392
Kategori: Musikk
Omtale Seigmen

Dette er en biografi i tekst og bilder om nittitallets store rockfenomen i Norge. Det er også en bok om sterkt vennskap, store triumfer og fatale feiltrinn. Og ikke minst om kjærligheten fra lojale tilhengere over hele kloden. Boken tegner et intimt portrett av bandets fem medlemmer, som snakker ærlig og åpent om drømmer og skuffelser, suksess og personlig dramatikk.

Bjørn Opsahl er en av Norges mest anerkjente fotografer. Han har medvirket i flere TV-show og er også regissør og foredragsholder. Han jobber jevnlig med storheter som Taylor Swift, Desmond Tutu, Justin Bieber Uma Thurman, Slash og Bill Gates. Han har fulgt Seigmen tett siden 1992, både som venn og fotograf.

Arvid Skancke-Knutsen har vært redaktør for Rock Furore, Planetarium C og Ballade.no. Han har skrevet om musikk for norske og internasjonale magasiner, samt i Norsk Pop- og Rockleksikon. Han er i dag musikkhistorisk konsulent for Rockheim og fast bidragsyter til Musikkmagasinet i Klassekampen.

Harald Rosenløw Eeg, fra Tønsberg, er en av Norges mest leste og prisbelønnede ungdsomsbokforfattere, og han har skrevet manus til en rekke filmer. Han har mottatt bl.a. Tarjei Vesaas' debutantpris, Amandaprisen og Brageprisen to ganger.

I 2015 gjør Seigmen album-comeback og gir ut sin første plate siden 1997. Boka utgis i forbindelse med Bjørn Opsahls fotoutstilling på Popsenteret i Oslo.

Til toppen

Anmeldelser Seigmen

Kongene på haugen

"Fotografiene er hardtslående, fulle av kontrast og av styrke. Som bandet selv. På sitt beste er dette rockefotografering i verdensklasse. Det er ikke et fotografi i denne lekre boka som ikke er en ren estetisk, billedmessig nytelse for øyet. (...) Som leser sitter man med følelsen av at man blir tatt med på et personlig møte med Seigmens medlemmer. Avstanden er kort og budskapet er nært. Det hele til maksimal effekt. (...)

 
Erik Munsterhjelm , Tønsbergs Blad

Til toppen

Om forfatter

Harald Rosenløw Eeg (f.1970) er født og oppvokst i Tønsberg. Han debuterte med romanen ”Glasskår” (1995) som han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for, og som senere ble filmatisert. Han har skrevet 13 romaner, de fleste for ungdom, og har mottatt en rekke priser, blant annet Brageprisen for ”Vrengt” (1997) og ”Yatzy” (2004), og Kulturdepartementets Litteraturpris for ”Gyldig fravær” (2011). Rosenløw Eeg har skrevet en rekke filmmanus, bl.a. til Erik Poppes Amanda-prisvinnene filmer ”Hawaii.Oslo”, ”deUSYNLIGE” og ”Tusen ganger godnatt” (med Juliette Binoche i hovedrollen), filmer som har vunnet heder på filmfestivaler i hele verden. Rosenløw Eeg var ene halvdelen av elektronikaduoen SubGud som på 90-tallet ga ut flere album, og bidro på flere av Seigmens plater og turneer. SubGud vant ingenting. Bare forvirra folks hjerter.

Arvid Skancke-Knutsen har vært redaktør for Rock Furore, Planetarium C og Ballade.no. Han har skrevet om musikk for norske og internasjonale magasiner, samt i Norsk Pop- og Rockleksikon. Han er i dag musikkhistorisk konsulent for Rockheim og fast bidragsyter til Musikkmagasinet i Klassekampen.