Se Europa (Innbundet)

(caput mortuum)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202562120
Kategori: Romaner
Omtale Se Europa

Leningrad 9. august 1942, Budapest 23. oktober 1956 – og ikke minst Oslo 22. juli 2011 – er alle datoer som griper inn i livet til menneskene i Se Europa. Wera Sæther maler med fotografisk presisjon et bilde av en familie og tragdien som rammer den.

Restfilharmoniens oboister og strykere ville bukket under om ikke partituret til den sjuende symfonien var blitt fraktet til Leningrad under blokaden i 1942. Det var begynt å mugne rundt obohullene, og hungeren var stor i byen. Oboistene hadde sot i håret 9. august, da symfonien ble uroppført. Mugg og, i tillegg, sot. Vinteren hadde, som den pleide, vært kald i Leningrad; folk brukte det de hadde for hånden til brensel. Var det kanskje derfor det lå sot på rare, men vitale steder på instrumenter og klær. Sjostakovitsj (Dimitrij Dmitrijevitsj) døde ikke før han måtte, og uten å ha gjort seg til Stalins klovn.

Til toppen

Andre utgaver

Se Europa
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Wera Sæther:

Anmeldelser av Se Europa

Vår felles verden 23.12.2017

«Alt dette tungt ladede, åndfulle, opphøyde i én romantekst: Kan det gå bra? Ja, det kan det. Wera Sæther har skrevet en dypt alvorlig, men ikke humørløs, en selvbevisst, men lyttende, en kompromissløs, men spørrende roman.»

«Flott!»Geir Pollen, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter
Wera Sæther er født i 1945 i Gøteborg og oppvokst på Slemmestad utenfor Oslo. Siden debuten med en diktsamling i 1973 har hun skrevet i flere genre: lyrikk og prosa, både skjønnlitterær og dokumentarisk prosa; dessuten barnebøker og gjendiktninger.
Wera Sæther har reist mye, i Øst-Europa, i Midtøsten, India, Sentral-Afrika.