Savnet i Alaska (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 227
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Savnet i alaska
ISBN/EAN: 9788202210717
Omtale Savnet i Alaska
Lisa på 15 og Nils på 12 år har krasjlandet med et sjøfly i Alaskas ødemark, sammen med moren. Faren er i Norge da han får beskjeden om at de er savnet. Redningsaksjonen blir forsinket av andre dramatiske hendelser ¿ vil den nå frem i tide?

Tilbaketuren gikk en god del raskere enn fremturen, og de brydde seg heller ikke om å stanse for å lense kanoen. De var derfor like ved leiren da de hørte det første revolverskuddet, og straks etter ett til. Lisa stanset forskrekket opp et øyeblikk, så hugg hun padleåren i vannet. Nils skulle til å gjøre det samme, men ombestemte seg. Hun hørte at han la fra seg åren og tok opp geværet.

Lisa fikk det første glimtet av leiren da de rundet neste, og hun sluttet nesten å padle. Moren sto bak et tre og holdt revolveren med begge hendene.

Bare noen meter foran henne sto en stor brunbjørn, en grizzly, på bakbeina. Det var tydelig at det var like før den gikk til angrep. Oppe i et tre kunne hun skimte noe brunt, en bjørnunge.

"For svarte!" bannet Nils bak henne. "Du sitter i veien ¿ jeg kommer ikke til å få skutt!"

Savnet i Alaska er en spennende roman om å overleve i urskogen.

Les første kapittel (PDF-dokument)

Anmeldelser:
«Den sjette fortellingen om Nils og Lisas spennende eventyr er mer fullstappet av action og tilfeldig drama enn noen av de forrige...... en medrivende spenningsserie for unge lesere» Terningkast 4
May Grethe Lerum, VG

Les mer om familien Ottesen på jordomseiling i de andre bøkene om Lisa & Nils i farlige farvann:

Kapret på Bermuda 5 (2000)

Billigutgaver:

Piratene på Bali (1)

Gullskatten på revet (2)

Flukten på floden (3)

Diamanter i lasten (4)

Til toppen

Om forfatter
Tor Torkildsen (1932-2006) var født i Trondheim. Han hadde sin yrkesmessige bakgrunn innen skipsfarten og har blant annet jobbet som skipsmegler og senere drevet familierederiet i Trondheim.

Han debuterte som forfatter med spenningsromanen Stella Baltica (Aco) i 1994 og har siden skrevet mange maritime spenningsbøker for både barn og voksne. I 1995 utkom den første boken i serien om søskenparet Lisa og Nils og deres eksotiske eventyr i farlige farvann. Populære bøker for lesere mellom 10 og 14 år.

Akterutseilt (2003) er den første fortellingen om Peder Larsen og hans dramatiske liv.