Satyricon (Innbundet)

Serie: Klassiske verk 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Satyricon
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202434960
Kategori: Romaner
Omtale Satyricon
I Italia i det 1. århundre etter Kristus, på keiser Neros tid, følger vi to unge menn, begge studenter, som er ute på eventyr i en farlig, men fascinerende verden.

Holberg anså Petronius som selve mesteren i latinsk prosa, men advarte av moralske grunner mot at de unge fikk lese ham. Satyricon gir et særdeles levende bilde av de mer nattlige sider av livet i Romerriket.

Satyricon inngår i en serie gjendiktede og nyoversatte klassiske verk av Kjell Arild Pollestad.

Til toppen

Andre utgaver

Satyricon
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser av Satyricon
"Å lese Petronius i dag er sjokkerende moderne, lystig og utfordrende. Frekk og freidig litteratur, skrevet av en skarpskodd kyniker med alt man kan ønske seg av ironisk snert.(...) Det er blitt en flott utgivelse, levende, dristig og skøyeraktig i språket." "Det er flott at eks-pater Pollestad velger seg et slikt verk å formidle til det norske publikum (...) La oss håpe han fortsetter å hente fram perler – jeg skulle gjerne sett både Martial, Lukian og Seneca fra hans hånd. Eller hvorfor ikke, Giordano Bruno og Pietro Aretino. Stå på, ekspater."Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Vi vet lite om forfatteren Petronius, bortsett fra at han var en stor dikter, men det er antatt at han er den samme som historikeren Tacitus beskriver i sine Annaler. Titus Petronius Niger var rådgiver ved Keiser Neros hoff. Han var også konsul en periode, og deretter i Neros nærmeste krets, inntil han forsto han kom til å bli henrettet for forræderi. Han var kommet på kant med keiseren, som var kjent for sin grusomhet, og valgte å ta selvmord.

Bøker i serien