Sarkofag (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 260
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202188412
Omtale Sarkofag

Med Sarkofag fortsetter og utvider den kritikerroste forfatteren Peter Serck både sin eksistensielle tematikk, sin originale og personlige form og sitt språkkritiske prosjekt.

De to store klassiske temaene i litteraturen - kjærligheten og døden - er emne for Peter Sercks åttende roman SARKOFAG; likevel er dette en særegen og personlig fortelling. En ung kvinne driver inn i isolasjon, bryter Loven, og forskanser seg i en farlig og fremmed indre virkelighet. I arbeid og kjærlighet opplever hun et fundamentalt sammenbrudd - og den kritikerroste forfatteren viser hvordan Tradisjonens ord og bilder inngår i nye nyanser, en ny uhellsvanger metamorfose. Handlingen finner sted i vår egne samtid, med intense tilbakeblikk på Afrika og "det gamle" Europas forvitrende kultur og krig. Hovedpersonen er i slekt med flere kompliserte kvinneskikkelser i litteraturen; blant andre Henrik Ibsens Hedda Gabler

Til toppen

Om forfatter

Peter Serck er født i 1957 og bor i Oslo. Serck debuterte med romanen Leieboeren i 1982 og har siden debuten utgitt en lang rekke romaner, den siste er Mot mørket (2020). Forfatteren er en av de fremste videreførererne av den «klassiske», eksistensialistisk orienterte modernismetradisjonen.

Peter Serck utforsker ofte mennesker som er lenket fast til, eller har lenket seg fast til, en tilværelse de føler seg fremmede i.

Peter Sercks forfatterskap er preget av en vilje til å utforske de kompliserte og utfordrende sammenhengene (eller dissonansene) mellom den objektive virkeligheten, subjektet og språket vi bruker for å gripe vår egen eksistens. Hva skjer med oss når koblingene mellom det ytre og det indre forstyrres?