Sannhetsvitne (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fresh Complaint
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202374594
Kategori: Noveller
Omtale Sannhetsvitne

Sannhetsvitne er første novellesamling fra den bestselgende og prisbelønte Jeffrey Eugenides.

Her møter vi mennesker som befinner seg midt i små og store krisesituasjoner. Blant dem er den mislykkete poeten Kendall, som full av misunnelse over andres økonomiske hell under eiendomsboblen i 2005 tyr til underslag, den lidenskapelige klavikordspilleren Rodney, som ser drømmen om kunsten smuldre bort under hverdagens og familielivets forpliktelser, og den unge jenta Praktri, som i forsøket på å unnslippe familiens strenge forventninger gjør en beslutning som snur livet til en middelaldrende akademiker på hodet.

Sannhetsvitne er medrivende og vakkert skrevet, og full av Eugenides’ særegne humor, engasjement og innsikt i hvor komplekst det er å være menneske i dag. I romanene Middlesex, The Virgin Suicides (Jomfrudød) og Formål ekteskap har Jeffrey Eugenides allerede vist hvilken skarpsindig iakttaker han er av ungdomslivets kriser, kompleksiteten ved å vokse opp og bli eldre, og familielivets gleder og begrensninger. I disse novellene viser han igjen med all tydelighet hvorfor han regnes som en av USAs beste forfattere.

Novellen «Luftpost» er tidligere valgt ut av Annie Proulx til samlingen Best American Short Stories.

Til toppen

Andre utgaver

Sannhetsvitne
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser Sannhetsvitne
Om forfatter

Jeffrey Eugenides (f. 1960) er en bestselgende og prisvinnende forfatter fra Detroit i USA. Han studerte ved universitetene ved Brown og Stanford, og debuterte i 1993 med romanen The Virgin Suicides (Jomfrudød), som også ble filmatisert med Sofia Coppola som regissør.

Med sin neste roman, Middlesex, fikk Eugenides sitt store internasjonale gjennombrudd, og han ble tildelt Pulitzerprisen i 2003. Formål ekteskap kom ut i 2011 til svært god mottakelse og fikk også flere priser. Sannhetsvitne (2018) er hans første novellesamling. Den er under utgivelse i 30 land.

I 2014 ble Jeffrey Eugenides valgt inn i The American Association of Arts and Sciences.