Sampaios kafé (Innbundet)

Serie: Ego 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202292515
Alder: 9 - 14
Omtale Sampaios kafé

"Legenden sier," sa Rosa høytidelig, "at den som drikker denne kakaoen, vil våkne opp neste dag ... som et annet menneske. På et helt annet sted. Og ikke nok med det. Den personen du er nå, vil ikke lenger finnes. Eva fra Palo Alto vil forsvinne fra verden og ingen vil savne deg, for ingen vil huske at du noen gang har eksistert."
”Det høres ut som en morsom kakao,” lo Eva. ”Jeg tar en kopp.”

Hadde Eva visst hva som snart skulle skje, ville hun helt sikkert droppet kakaoen og heller gått alene ut i det kalde, forblåste mørket. Men hvem ville vel trodd at Rosas historie var sann? Ikke Eva, og heller ikke professor Abel Mendoza og hans assistent.

Til toppen

Anmeldelser Sampaios kafé

"En så medrivende, språklig elegant barnebok er ikke hverdagskost (...) På ypperlig vis trekker han veksler på magisk realisme (...) Det er vanskelig å legge fra seg boken før siste side er lest (...) Anders Lindquist har skrevet en bok som lykkes på alle felt."

Heidi Sævareid, Vårt Land

" Anders Lindqvist slipper alle fantasikrefter til i denne boken, og det ene overraskelsesmomentet følger det andre. Mange av ideene er morsomme, og stilen er lett og god. En filosofisk dimensjon ligger også under (...)"

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Frisk, kreativ fabel

"(...) en original, frisk og svært underholdende fabelfortelling for barn og ungdom (...) Med gode personskildringer, lun humor og sprelske påfunn følger leseren med på de stakkars kakaodrikkerenes opplevelser (...) Fortellingen er medrivende og artig, den inspirerer til å filosofere over vennskap, ensomhet og lengsel."

 
May Grethe Lerum, VG

"Anders Lindqvist har skrevet en av årets morsomste og fantasirikeste barnebøker (...) underholdende så det holder."

Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter

Anders Lindqvist (f. 1977) er stort sett oppvokst i Trondheim, men endte til slutt opp i Oslo. I fantasien bor han i Italia, noen ganger Portugal eller Polen.

Bøker i serien