Sabotør (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 104
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202548797
Kategori: Ungdomsromaner , Romaner for barn og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 10 - 20
Omtale Sabotør

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge.

Sabotør handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter.

Til toppen

At Jamtli kan tegne og ikke minst komponere flotte seriesider, er hevet over enhver tvil.
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Flere bøker av John S. Jamtli:

Anmeldelser Sabotør

Osvald-gruppas store revansj 14.04.2018

"Jamtli viser med «Sabotør» at han har en stødig tegnehånd og talent for gode plot."
"Jamtli har skapt et tydelig persongalleri og farget alt i klare og tiltalende farger. Han er god på å veksle perspektivene. Her er det mange flotte oversiktsbilder av Norge anno 1940-årene, men også heftige actionscener og gode, karakterfulle nærbilder av mennesker. At Jamtli kan tegne og ikke minst komponere flotte seriesider, er hevet over enhver tvil."

 
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Tre tegneserier søker et publikum 09.05.2018

"Jamtli (...) har et godt grep om fortellerspråket, og det er mange norske serieskapere som kan lære et par ting av Sabotør når det kommer til fargelegging."

Aksel Kielland, Morgenbladet

Reinspikka moro 27.04.2018

"Sabotør er genuint morsom, godt tegnet og flott fortalt. Som sjangerfortelling er den stilrent gjennomført, samtidig som Jamtli makter å tilføre sjangeren nye grep."

Egon Låstad, Empirix.no

Menn med store neser i mørket 27.04.2018

"Et norsk actioneventyr fra andre verdenskrig imponerer i balansen mellom underholdning og alvor."
"Det er sjelden å lese en solodebut som fungerer så godt som Sabotør. Som leser blir man revet med fra side til side, og Jamtli viser seg som en svært kompetent forteller og tegner i den vanskelige spenning/action-sjangeren."

Walter Wehus, Barnebokkritikk

Røverhistorie med blodig alvor 22.04.2018

"Jamtli overbeviser virkelig som forteller innen actiongenren."

"Med denne solide bekreftelsen på Jamtlis talent for å fortelle en dynamisk og visuell tegneseriehistorie, og ikke minst hans mestring av den fransk-belgiske streken, kan det umulig være lenge før han blir involvert i et nytt og spennende prosjekt.!

Trond Sätre, Serienett

Til toppen

Om forfatter

John Sigvart Jamtli (f. 1982) er fra Mo i Rana. Han er en norsk illustratør, serieskaper og konseptdesigner. Har tidligere utgitt seriealbumene Annunaki og DASS. Jamtli fikk sitt gjennombrudd med Sabotør (2018), en tegneserieroman fra krigens dager, basert på om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter. Sabotør - Operasjon Muskedunder (2019) forteller historien om Sverre Granlund og sabotasjeaksjonen mot kraftverket i Glomfjord i 1942.
Sammen med forfatter Aleksander Kirkwood Brown har han utgitt Norges Ninjakommandør - den sanne historien om Arne Treholt (2019) og tegnerseriekrimmen Magnus Carlsen og sjakkmorderen (2020).