Sabotør - Operasjon Muskedunder (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202623159
Kategori: Historie , Fakta for barn og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 12 - 18
Omtale Sabotør - Operasjon Muskedunder

Dramatisk krigshistorie slik du aldri før har lest den!
Vi er i Nord-Norge, i 1942. Septemberkvelden er mørk og kald. Med ett stiger ubåten Junon opp av vannet, og 12 spesialsoldater på sabotasjeoppdrag kommer til syne. Lydløst ror de innover fjorden. To engelskmenn, en kanadier og to nordmenn. Målet er kraftverket i Glomfjorden. Operasjon Muskedunder er i gang.
Den unge Linge-soldaten Sverre Granlund skal være veiviser. Det er langt fra noen ufarlig jobb …
Dette er hans historie.

Mens Sabotør, John S. Jamtlis første kritikerroste tegneseriebok fra den andre verdenskrig, var en røverhistorie basert på virkeligheten, er Sabotør – Operasjon Muskedunder historien slik den utspilte seg. Men den er ikke mindre dramatisk!
Leseren følger sabotørene tett, over fjellet, i tåke og uvær og med fienden i hælene, med utgangspunkt i Sverre Granlunds opplevelser – fra kjentmann i Nord-Norge til den som bar hele operasjonen på sine skuldre.

Til toppen

Flere bøker av John S. Jamtli:

Anmeldelser Sabotør - Operasjon Muskedunder

Nervepirrende thriller - to tegneserier, begge basert på sanne historier, går fiksjonen en høy gang. 02.01.2020

Dette er godteri for øyet, tegningene suger deg til seg. Historien er tilpasset ungdom, og den vil kunne vekke leselysten til mange som vanligvis holder seg til spill og TV-serier.

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

Solid krigshistorie, uklart helteportrett 11.09.2019

John S. Jamtli viser seg nok en gang som en dyktig tegner av den fransk-belgiske skolen. (...) i de filmatiske, ofte ordløse skildringene av soldater på vandring over isbreer og fjell viser Jamtli seg som en formsikker forteller.
(...)
Til neste Sabotør-bok er det å håpe på at han også dykker litt lenger ned i det psykologiske.

Og, ja, vi tar det for gitt at flere bøker vil komme.

Andre verdenskrig er tross alt epoken som aldri slutter å levere gode historier.

Roy Søbstad, Empirix.no

Til toppen

Om forfatter

John Sigvart Jamtli (f. 1982) er fra Mo i Rana. Han er en norsk illustratør, serieskaper og konseptdesigner. Har tidligere utgitt seriealbumene Annunaki og DASS. Jamtli fikk sitt gjennombrudd med Sabotør (2018), en tegneserieroman fra krigens dager, basert på om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter. Sabotør - Operasjon Muskedunder (2019) forteller historien om Sverre Granlund og sabotasjeaksjonen mot kraftverket i Glomfjord i 1942.
Sammen med forfatter Aleksander Kirkwood Brown har han utgitt Norges Ninjakommandør - den sanne historien om Arne Treholt (2019) og tegnerseriekrimmen Magnus Carlsen og sjakkmorderen (2020).