Så lenge himmelen er over jorda (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509804
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 13 - 18
Omtale Så lenge himmelen er over jorda

«Jeg heter Ruben, jeg er 16 år, og jeg skal snart dø ...» Slik begynner Levi Henriksens første ungdomsroman, en bittersøt og bevegende skildring av en ung mann som har kort tid igjen å leve, men ønsker å leve livet til det fulle. Ruben vil reise, sette spor etter seg, oppleve en hel ungdomstid på noen få uker. Men mest av alt vil han bli sammen med Alona, den fineste jenta i klassen.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser Så lenge himmelen er over jorda

Litterær roadmovie om livet og døden

"Levi Henriksens første ungdomsroman Så lenge himmelen er over jorda fremstår som en litterær roadmovie med melankolske undertoner. Det er ettertenksom underholdning på høyt nivå. Forfatteren er kjent for sin sløye og upretensiøse fortellerstil, sine varme menneskeskildringer og en særegen interesse for biler og rockemusikk. Boken Så lenge himmelen er over jorda føyer seg elegant inn i alle disse beskrivelsene. Det er en enkel og kompleks historie om mot, hengivelse og ubetinget kjærlighet. [...] Selve plotet i denne historien er så bunnsolid at det neppe kunne bli feil. [...] Det er god litteratur på flere plan. Henriksen kan mer enn å underholde leseren fra begynnelse til slutt. Her viser han også en særegen innsikt i menneskets sårbarhet. Gjennom hele boken dirrer det et smertelig alvor under overflaten, men det er mer sorgmuntert enn trist. Ikke minst på grunn av den humoristiske og uhøytidelige fortellerstemmen. Dessuten får vi noen interessante, om enn litt smale, faktakunnskaper med på kjøpet. [...] Så lenge himmelen er over jorda er noe så sjeldent som kjærlighetshistorie om livet og døden. Og den er ikke bare vakker, men både morsom og underfundig, uten et snev av banalitet."

Line Harr Skagestad, Barnebokkritikk.no

"Så lenge himmelen er over jorda kan minne om en versjon av John Greens Papirbyer krydret med elementer fra Faen ta skjebnen. På tross av disse til tider sterke likhetstrekkene, leverer Henriksen likevel en overbevisende historie. Han klarer å skildre følelseslivet fra en 16 år gammel gutts perspektiv på en troverdig måte, og leseren kan nesten selv kjenne på de skjøre følelsene rundt det å være dødssyk. Henriksen har skapt hovedkarakterer som løfter historien på et annet nivå, der leseren må gå dypere til verks for å se sammenhengen i de sterke følelsene som regjerer i boken."

Kjersti Franziska Ruud-Salomonsen, Vårt Land

"Denførste, altoppslukende forelskelsen erspesielt fint beskrevet. Romanen erfaktisk fri for kleine beskrivelser, noesom ikke er gitt når du skriver om hormonelle16-åringer."

Marie Kleve, Dagbladet

Andre ville kanskje ikke ha vågetå bevege seg såpass nær detmelodramatiske. Men Levi våger,og kommer ned på beina som hanpleier. Det kan til og med virkesom om ungdomsromanformener noe som kler språket hansskikkelig godt, og kanskje endabedre enn barnebokformen hanhar hatt suksess med i det siste.Det er som om han med ungdomsromanenhar tatt ut det bestefra både voksen- og barnebøkenesine, og greid å skape en nyhelhet av det. Her er det bare åglede seg til mer av samme slag.

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"«Å gjøre en John Green» er å skrive en takknemlig roman om ung død. Film- og litteraturhistorien er full av unge som rømmer, protesterer og kjører selv inn i døden. Det er gjort så mange ganger før, men aldri slik. [...] «Så lenge himmelen er over jorda» er en velskrevet og filosofisk fundert fortelling. Voksne bør utfordre seg selv og sitt indre vanedyr i å lese. Leve våren. Leve kjærligheten."

Anita Krok, Glåmdalen

Til toppen

Om forfatter

Levi Henriksen (f. 1964) er forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. Han erkjent for moderne bygdelivsskildringer som kombinerer maskulinitet og følsomhet. Levi Henriksen har mottatt Bokhandlerprisen og har nådd en stor leserskare med sine kritikerroste bøker.