Røsten (Innbundet)

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Röddin
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202249472
Omtale Røsten

Gulli står alene på scenen i kinoen i Hafnarfjördur. Han har stemme som en liten engel, nå skal han holde solokonsert. Men da han åpner munnen sprekker stemmen. En barnestjerne slukner der og da, og skal aldri tennes igjen. Nesten førti år senere, i et trist kjellerrom på et av Reykjaviks store hoteller, finner en av stuepikene en knivstukket julenisse med buksene på knærne, kun iført kondom nedentil. Det er bare noen få dager igjen til jul og hotellet er stuvende fullt av gjester fra inn- og utland. Det siste direktøren ønsker er at ryktene om en død julenisse i kjelleren skal begynne å løpe.

Erlendur får ansvaret for å lede etterforskningen, og han flytter inn på hotellet disse siste dagene før jul mens han forsøker å finne ut hvorfor det ikke er noen som virkelig kjenner mannen som er død. Ingen har noe å fortelle annet enn at han var en grei kollega. De han jobbet sammen med ante ikke at han hadde vært barnestjerne, ingen av dem har noe ufordelaktig å fortelle om mannen. Faren og søsteren sier at de ikke har hatt kontakt med Gudlaugur på søtten år. Han er og blir en gåte. På de gamle platene synger han med en overjordisk vakker og følsom stemme. Hva skjedde med gutten da stemmen forsvant? Ble han etterlatt i mørket etter at spotlightet sluknet. Levde han resten av livet et kaldt og dunkelt sted? I lange mørke vinterdagene på et upersonlig hotellrom er det disse spørsmålene Erlendur grunner på. Han vet at svaret på mordgåten som regel ligger hos offeret selv.

Røsten er en tett og suggererende kriminalroman fra Islands bestselgende og kritikerroste kriminalforfatter.

Til toppen

Andre utgaver

Røsten
Bokmål Heftet 2008
Røsten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Om forfatter
Arnaldur Indridason er født i 1961. Han har har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film, men det er som krimforfatter han er mest kjent. I to år på rad fikk han Glassnøkkelprisen. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen.

I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson har vært gjennomgangsfigur i de fleste av kriminalromanene til Indridason, men de siste årene er det kommet bøker med nye etterforskere.

Oversikt over alle tilgjengelige utgivelser i serien om Erlendur Sveinsson finner du her.

Oversikt over serien om Flovent og Thorson finner du her.

Oversikt over serien om Konrad finner du her.