Rollespill (Innbundet)

Serie: Faktaløve 

Forfatter:

Marie Lyshol (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 64
Illustratør: Lyshol, Marie
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202421953
Kategori: Fakta for barn og Lese selv
Alder: 8 - 16
Omtale Rollespill
En faktabok om rollespill. Hvordan de spilles. Hvordan de lages. Rollespill og laiving er historiefortelling som er mer spennende enn film og dataspill, sier kjennere. Veldig mange ungdommer er interessert og spiller, men det finnes få spill og verdener som skaper en myk inngangsportal for nye, nysgjerrige spillere.

Rollespill er ikke bare en faktabok om rollespill med spillvettregler, historikk og spennede ideer til å skape egne roller og karakterer, men i boka finnes det også et eget spill som du og vennene dine kan videreutvikle og reise dit dere vil!

Til toppen

Anmeldelser av Rollespill
"Kort sagt inneholder Rollespill fakta om noe av det viktigste du behøver å vite om rollespilling, alt fra de mest grunnleggende begrepene, til kjekke ritualer når man innleder en rollespillkveld, til rollespillenes historie. Det går selvfølgelig an å lese boka som en innføring fra a til å, men forståelsen når et høyere nivå først når en prøver ut rollespilling i praksis. Derfor synes jeg det er et veldig riktig valg av forfatterne og rollespill-veteranene Matthijs Holter og Ole Peder Giæver å lage en gjennomgående gjør-det-selv-guide til et rollespill."Maren Agdestein, Spillpikene.no
"Denne boka representerer hobbyen godt for et yngre publikum, og viser på en engasjerende måte overgangen fra barns vanlige rollelek til rollespillet som en mer organisert aktivitet. Boka er pen, spesielt inni, og inneholder passelig med tekst i et godt og passende språk. Selv om jeg forlot målgruppa for ganske lenge siden, anser jeg boka som et godt kjøp og som «verd forsøket» dersom man ønsker å rekruttere fremtidige geeks til hobbyen. Boka fungerer også ideelt sett beroligende på skeptiske foreldre og andre voksne, og presenterer rollespill som et likeverdig (om ikke bedre) alternativ til dataspill."Imagonem.org

Til toppen

Om forfatter
Matthijs Holter (f. 1972) er ivrig rollespiller, og har tidligere utgitt rollespillet Draug. Han bor i Holmestrand med kone og to barn. Han spiller trommer i bandet Bluesøsken.
Bøker i serien