Roger (Heftet)

lydpoesi

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337735
Kategori: Lyrikk
Omtale Roger

Roger må leses, men også høres. Hør titteldiktet her:
http://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?f=1106&fileid=13800

Hør diktet Family'n her:
http://www.cappelendamm.no/vedlegg/Familyn.mp3

Endelig kommer Flinks lydpoesi ut mellom to permer. Roger er spekket med poetiske sprell fra bygd til by gjennom munnspill til ukulele i retning harpe og slått. Det hverdagslige sprenger grensen i Flinks ekstragavante poetikk.

Jon Øystein Flink har en unik presisjon i rytme og klang, i lyd og bilder. Diktene handler om familien, familiens katastrofer, kjærlighet, forelskelse og samtaler overhørt på kjøpesentra og i parker. De er samtidige samtidig som de selvsagt ikke er uten historiske forelegg der forbildene finnes i blant annet stev og lokk, norsk litteraturhistorie og litteraturretninger som surrelaisme og dadaisme. Roger er umiskjennelig Flinks.

Til toppen

Anmeldelser Roger

"Det ræles i vei, fonemene strekkes ut som gummistrikk, elementer av latin og tysk monteres inn, det florerer av interjeksjoner, trylleformularer og idiom fra folkemusikken. Roger er afasi og faenskap."

Morten Wintervold, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Jon Øystein Flink er født i 1976 og kommer fra Onsøy i Fredrikstad. Han har studert musikk og filosofi, er leilighetsdikter i P2s Radiofront, har skrevet musikkritikk i Morgenbladet og Dagsavisen, han tryller og er munnharpeknepper. Flink debuterte i 2003 med Ole-Kristian Oksrød. Flinks siste utgivelse er diktsamlingen Roger (2010). For romanen Sex, død og ekteskap (2009) vant han Ungdommens kritikerpris i 2010.

Flink skriver helst romaner, noveller og dikt, men produserer også en viss andel sakprosa i form av artikler og essays.