Rød sand (Heftet)

Forfatter:

, Eve-Marie Lund (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Finding Nouf
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202325046
Omtale Rød sand

Zoë Ferraris debuterer med en usedvanlig spenningsroman som åpner vinduet mot Saudi-Arabia og kvinnene og mennene som bor der.

Da sekstenåringen Nouf forsvinner sammen med en pickup og yndlingskamelen sin, kontakter den velstående familien hennes den muslimske ørkenføreren Nayir for å lede letingen etter henne. Ti dager senere da Nayir holder på å gi opp, blir hun funnet død i et uttørket elveleie. Men liksynsdommeren slår fast at hun ikke døde av uttørking, men av drukning.

Familien virker mistenkelig uinteressert i å finne sannheten, og Nayir bestemmer seg for selv å finne ut hva som har skjedd. Men når han ønsker å snakke med ikke bare mennene, men også kvinnene i Noufs familie, støter han mot en mur av fortielse, sjenanse og fiendtlighet. Han allierer seg med den frigjorte Katya, et samarbeid som utfordrer den tradisjonelle Nayir, uvant som han er med å omgås kvinner uten slør.

Menneskeskildringene er levende, og miljøbeskrivelsene er troverdige. Så har da også forfatteren levd i Saudi-Arabia sammen med en beduinsk storfamilie.

"Ørkenkrim som underholder, forarger og opplyser [...] et forfriskende og meget lærerikt bekjentskap"
Politiken

Til toppen

Flere bøker av Zoë Ferraris: