Roald Amundsen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 576
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529659
Kategori: Biografier
Omtale Roald Amundsen

En hel verden fulgte polfareren på hans heroiske ekspedisjoner til Grønland og Sydpolen med "Gjøa", "Fram", "Maud", flybåtene og luftskipet "Norge". Privat reiste han hemmelig og forkledd, under navnet Engelbregt Gravning.
Et overveldende kildemateriale viser Roald Amundsens liv, fylt til randen av eventyrlig triumf og brustne illusjoner, preget av nådeløs kamp mellom menn - og en romantisk lengsel etter kvinnen.

Til toppen

Andre utgaver

Roald Amundsen
Bokmål Innbundet 2011
Roald Amundsen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Anmeldelser Roald Amundsen

« […] psykologisk-politisk-opinionsmessig samveving. Bomann-Larsen skriver akkurat så poengtert, økonomisk og frappant som hans integrerte prosjekt innbyr til.»

Hans Fredrik Dahl, Dagbladet

«Bomann-Larsen har skrevet en glimrende bok som vil bli stående som den definitive biografi om Roald Amundsen.»

Kristian Elster, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.