Rhetorica Norvegica (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 330
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202219468
Omtale Rhetorica Norvegica

Rhetorica Norvegica er en innføringsbok i retorikk. Den har ikke form som en tradisjonell lærebok, men fører hele tiden en dialog med leseren.

"Georg Johannesens bok er en gullgruve. Den gir en oversikt over retorikkens sentrale begreper, og viser anvendelsen av dem. I tillegg er den et "menneskelig dokument". Den gir et presist og selvbevisst uttrykk av den situasjon som lett oppstår når man i dag skal forsøke å mene noe som helst. En kvalifisert leser (som beskrevet i "salutatio") må nødvendigvis nå den innsikt som fortvilelsen er et resultat av"
(Fra konsulentuttalelsen)

Til toppen

Flere bøker av Georg Johannesen:

Om forfatter
Georg Johannesen ble født i Bergen i 1931 og døde julaften 2005. Georg Johannesen representerer et av etterkrigstidens mest markante og originale forfatterskap. Han debuterte i 1957 med romanen Høst i mars. Han har senere gitt ut en rekke bøker i forskjellige sjangre: romaner, dikt, gjendiktninger, essays, artikler og lærebøker. Georg Johannesen arbeidet i mange år ved Universitetet i Bergen hvor han ble utnevnt som den første norske professor i retorikk. I 1995 var han Årets Festspilldikter under Festspillene i Bergen, og høsten 1999 ble han innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris for Ars vivendi.