Rettskafne menn (Innbundet)

Forfatter:

, Henning Kolstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 425
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Righteous Men
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202246945
Omtale Rettskafne menn

To mord rapporteres i USA: En hallik blir funnet drept i New York og en høyreekstremist er skutt utenfor Seattle. En rekke tilsynelatende tilfeldige mord følger jorden rundt.

Will er en ung reporter i The New York Times. Han ser først ikke noen mulighet for at det kan være noen forbindelse mellom mordene. Annet enn at alle de drepte hadde på et eller annet tidspunkt i livet gjort noe eksepsjonelt godt for andre mennesker. Så blir Wills kone kidnappet av menn som opplagt er klare til å drepe.

Dramatikken rundt mordene er i ferd med å bli personlig for Will og han må be om hjelp fra sin ekskjæreste for å tyde kidnappernes kryptiske beskjeder. Men jo dypere de graver, jo tydeligere blir det at kidnapperne er motivert av noe ganske annet enn penger.

Denne thrilleren tar deg med gjennom lag av mystisisme, jødisk kabbala og bibelske profetier: Det finnes i hver generasjon 36 rettskafne menn som holder verden gående. Og parallelt med et økende antall mord, må Will må trenge gjennom en konspirasjon med røtter i menneskehetens opprinnelige religion for å finne svaret på de gåtene som kan redde hans kone – og resten av verden.

Til toppen