Repetisjon og åpenbaring (Heftet)

Dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 64
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204136053
Kategori: Lyrikk
Omtale Repetisjon og åpenbaring
Repetisjon og åpenbaring er siste del i en poetisk trilogi. Elementene som binder trilogien sammen tematiserer bl.a. sex og berøring, drap og skjønnhet, støy og stillhet, språk versus ikke-språk. Og humor.

Som i de to foregående bøkene i trilogien (Profylaktisk skjønnhet, Cappelen 2004 og Ete, Cappelen 2005) er også årets bok preget av språklig minimalisme på grensen til det ikke-semantiske. Men i teksten finnes det også en historie som fortelles – dels gjennom et partikulært og meningstømt språk, dels gjennom klare bilder av vold, skjønnhet og ødeleggelse.

Til toppen

Flere bøker av Vemund Solheim Ådland:

Om forfatter

Vemund Solheim Ådland er født 16. mars 1974, han bor i Bergen. Han har gått på Forfatterstudiet i Bø, Telemark Distriktshøgskole (1991), og Skrivekunstakademiet i Hordaland (1994/95). Er nå student ved Seksjon for grafikk, Kunsthøgskolen i Bergen. Har publisert tekster i Grønn kylling (arb.tittel) Vagant, Vinduet og Utflukt, samt utgitt diktheftet Sep pran ek (Biblioteket Gasspedal 2003). Vemund Solheim Ådland debuterte i 2004 med samlingen Profylaktisk skjønnhet.

Bror av forfatter Øyvind Ådland, (Konfliktritt, Aschehoug 2001).