Reisen til Cadillac (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202282875
Omtale: Reisen til Cadillac

Hvor går grensen mellom Europa og Amerika? Hvor klokt er det å vise fingeren til franske gendarmer? Og hva er det med den franske byen som ga navn til verdens mest sagnomsuste amcar? Slike spørsmål sitter i førersetet når Andreas Viestad kjører sine eldgamle og falleferdige Cadillac gjennom Europa.

Andreas Viestad gjør en annerledes dannelsesreise gjennom tyske kulturbyer og fjerntliggende franske dalfører. Boken omhandler savnet etter tilhørighet og historie, og lengselen etter forsoning mellom Elvis' livsbejaende hoftevrikking og Voltaires kloke refleksjon. Samt det akutte behovet for en kompetent mekaniker.

Reisen til Cadillac er en spennende reisebok, en annerledes historietime, og en kjærlighetserklæring til den europeiske landeveien, sett fra de myke strutseskinnsetene i en 1969 Cadillac de Ville Sedan.

Til toppen

Andre utgaver

Reisen til Cadillac
Bokmål Innbundet 2007
Om forfatter

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor dels på Geitmyra gård i Oslo og på slektsgården Viestad i Farsund - og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Dagbladets Magasinet og en internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn, og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Han har utgitt flere kokebøker, de fleste på Cappelen Damm. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Som suksessrik kokebokforfatter, står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Julemat (2014) og Den store kjøttkokeboka (2015). Flere av bøkene er solgt til utlandet og har kommet ut i flere utgaver og opplag her hjemme.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingerid Espelid Hovigs matkulturpris. Men allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. I 2007 ble han tildelt Best Foreign Cookery Book for boken Smak av krydder, og i 2009 mottok han Juryens spesialpris for boken Norsk mat, begge i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards. Han har også mottatt flere andre norske priser, som Bondevettprisen (2011).

CV:

Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Dagbladet siden 1999
Matskribent i Magasinet fra 1999
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.

http://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Viestad
http://www.geitmyra.no/