Reisen til Cadillac (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202282875
Kategori: Reisebøker
Omtale Reisen til Cadillac

Hvor går grensen mellom Europa og Amerika? Hvor klokt er det å vise fingeren til franske gendarmer? Og hva er det med den franske byen som ga navn til verdens mest sagnomsuste amcar? Slike spørsmål sitter i førersetet når Andreas Viestad kjører sine eldgamle og falleferdige Cadillac gjennom Europa.

Andreas Viestad gjør en annerledes dannelsesreise gjennom tyske kulturbyer og fjerntliggende franske dalfører. Boken omhandler savnet etter tilhørighet og historie, og lengselen etter forsoning mellom Elvis' livsbejaende hoftevrikking og Voltaires kloke refleksjon. Samt det akutte behovet for en kompetent mekaniker.

Reisen til Cadillac er en spennende reisebok, en annerledes historietime, og en kjærlighetserklæring til den europeiske landeveien, sett fra de myke strutseskinnsetene i en 1969 Cadillac de Ville Sedan.

Til toppen

Andre utgaver

Reisen til Cadillac
Bokmål Innbundet 2007
Om forfatter

Andreas Viestad (1973) er en internasjonalt kjent matformidler, kokebokforfatter, skribent og programleder.

Andreas er kjent for sin gode penn og evne til å engasjere og forklare, enten det er dyrking, eksotiske mattradisjoner eller vitenskap. Som suksessrik kokebokforfatter står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Noe godt hver dag (2013), Julemat (2014), Den store kjøttkokeboka (2015), 90 retter du må kunne (2019) og Gårdsmat fra hjertet av Norge (2020).

Han har gitt ut flere bøker i USA, vært spaltist i Washington Post og programleder for TV-serien New Scandinavian Cooking, som vises i over 50 land. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, og etablerer liknende matkultursentre flere steder i landet. Han er medeier i restauranten St. Lars og Salome i Oslo. Andreas deler sin tid mellom Geitmyra gård, familiegården i Farsund og en frukt- og vingård utenfor Cape Town.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris.

CV:
Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Matskribent i Dagbladet Magasinet fra 1999-2019
Skribent i Morgenbladet og DN 2019-
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.