Reisen fra Karawankene (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 256
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204133519
Kategori: Romaner
Omtale Reisen fra Karawankene

Den unge bakerlærlingen der Vater blir kastet ut fra sitt barndomshjem i Østerrike. Moren har ordnet en billett for ham til svenske Värmland for å få seg jobb på Smalabygdas jernverk.

Unge der Vater tar straks fatt på sin fremmede hverdag. Han forføres av jernverkets glohete Sahara, og prøver hardnakket å følge sin gamle bakermesters velmente oppfordring: Først få seg jobb. Deretter kone. Da vil han finne roen. Og en dag, til smektende toner fra stjernekometene Sven-Ingvars, møter der Vater kvinnen i sitt liv. Men hvem er hun? Danske Laura vet råd ...

Reisen fra Karawankene er en frittstående oppfølger til Den korte veien hjem (2005), og et elegant kammerdrama som med svart humor og mild satire skildrer isolasjon og innvandring, fremmedhet og forbrødring – og kjærligheten.

Til toppen

Flere bøker av Johann Grip:

Om forfatter

Johann Grip (f. 1964) er forfatter, oversetter og gjendikter. Han debuterte med diktsamlingen Enkle dikt, som utkom i 2003. Grip har bl.a. gjendiktet Catullus og Horats til norsk. Han er tidligere medredaktør av tidsskriftet Vagant og var også i flere år redaktør i Den norske Lyrikklubben.