Reisejournalistikk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 224
Forlag: IJ-forlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788271473273
Kategori: Journalistikk og mediefag
Fag: IJ-forlaget, Journalistikk
Nivå: Akademisk
Omtale Reisejournalistikk
Endelig er den her: Reisejournalistikk - en praktisk håndbok i reisejournalistikk - for journaliststudenter og etablerte journalister, frilansere og fast ansatte - kort sagt alle som jevnlig skriver eller ønsker å skrive reisestoff!

Reisejournalistikken har fått et voldsomt oppsving de siste årene. "Alle" vil ha reisestoff - både medlemsblader, lokalaviser og ukeblader. De store avisene har stadig utvidet sine reiseseksjoner, flere nisjemagasiner om reise har funnet sin plass i bladhyllene, og Internett har befestet sin posisjon i reisejournalistikken. Likevel lever reisejournalistikken fortsatt litt på siden av den "seriøse" journalistikken.

Målet med denne boken er å gi reisejournalister det redskapet de trenger for å ta bevisste valg og bli med å utvikle reisejournalistikken videre. Den belyser dilemmaer, skaper debatt og bidrar til nytenkning om et journalistisk felt som både har et fortjent og et ufortjent dårlig rykte.

Til toppen

Om forfatter
Marianne Alfsen (f. 1969) har vært frilansjournalist nesten hele sin journalistkarriere. Hun har besøkt 30 land og skrevet et stort antall reisereportasjer for et bredt utvalg norske medier. Sammen med sin fotografsamboer Fredrik Naumann driver hun reportasjebyrået Felix Features.