Regresjonsanalyse (Heftet)

En praktisk tilnærming

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529147
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Matematikk og statistikk, Metode og studieteknikk, Metodefag, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Regresjonsanalyse

Regresjonsanalyse. En praktisk tilnærming forklarer på en enkel og ikke-teknisk måte hvordan regresjon som statistisk analysemetode fungerer, og hva den kan brukes til.

Boken sikter mot å sette studenter i stand til selv å:

  • Gjennomføre en regresjonsanalyse og tolke regresjonsanalysens viktigste resultater.
  • Presentere resultatene fra en regresjonsanalyse i akademiske tekster (bacheloroppgave, masteroppgave, vitenskapelig artikkel).
  • Forstå hvilke betingelser som gjelder for at vi skal stole på at resultatene fra en regresjonsanalyse er mest mulig korrekte.

Boken er utpreget eksempeldrevet og ikke-matematisk, med analyser av data som studenter kjenner seg igjen i uavhengig av fagspesialisering. Boken knytter eksemplene opp mot analyser i statistikkprogrammet Stata, men også brukere av andre programmer vil finne boken nyttig.

Regresjonsanalyse. En praktisk tilnærming er tilpasset studenter i samfunnsfag inkludert samfunns- og bedriftsøkonomi, markedsføring, samfunnsmedisin (epidemiologi) og helse- og idrettsfag. Bokens ikke-tekniske fokus gjør at det ikke er nødvendig med grunnleggende kurs i samfunnsvitenskapelig metode eller statistikk for å ha fullt utbytte av den.

Del 1 dekker det som kalles vanlig regresjon, og passer best for bachelornivået.

Del 2 er utvidelser av vanlig regresjon som er mer krevende, og som i de fleste tilfeller passer best på masternivået.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Regresjonsanalyse
«Det finnes mange lærebøker om regresjonsanalyse – på engelsk. I en tid med økende bruk av engelsk i både forskning og undervisning er det prisverdig at det skrives norske lærebøker. Det er viktig å vise at vitenskapelige metoder og forskning også formidles godt på norsk. [...] Christer Thranes bok kan anbefales til alle som vil lære mer om anvendt regresjonsanalyse.»Are Hugo Pripp, Tidsskrift for Den norske legeforening 30. oktober 2017

Til toppen

Om forfatter
Christer Thrane er sosiolog (dr. polit.) og professor ved Høgskolen i Innlandet. Han har over 20 års undervisningserfaring i samfunnsvitenskapelig metode. Thrane har skrevet et femtitalls artikler i norske og internasjonale fagtidsskrifter basert på regresjonsanalyse og har også skrevet en kort og enkel lærebok om dette emnet i 2003.