Regresjonsanalyse (Heftet)

En praktisk tilnærming

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529147
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Matematikk og statistikk, Metode og studieteknikk, Metodefag, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Regresjonsanalyse

Regresjonsanalyse. En praktisk tilnærming forklarer på en enkel og ikke-teknisk måte hvordan regresjon som statistisk analysemetode fungerer, og hva den kan brukes til.

Boken sikter mot å sette studenter i stand til selv å:

  • Gjennomføre en regresjonsanalyse og tolke regresjonsanalysens viktigste resultater.
  • Presentere resultatene fra en regresjonsanalyse i akademiske tekster (bacheloroppgave, masteroppgave, vitenskapelig artikkel).
  • Forstå hvilke betingelser som gjelder for at vi skal stole på at resultatene fra en regresjonsanalyse er mest mulig korrekte.

Boken er utpreget eksempeldrevet og ikke-matematisk, med analyser av data som studenter kjenner seg igjen i uavhengig av fagspesialisering. Boken knytter eksemplene opp mot analyser i statistikkprogrammet Stata, men også brukere av andre programmer vil finne boken nyttig.

Regresjonsanalyse. En praktisk tilnærming er tilpasset studenter i samfunnsfag inkludert samfunns- og bedriftsøkonomi, markedsføring, samfunnsmedisin (epidemiologi) og helse- og idrettsfag. Bokens ikke-tekniske fokus gjør at det ikke er nødvendig med grunnleggende kurs i samfunnsvitenskapelig metode eller statistikk for å ha fullt utbytte av den.

Del 1 dekker det som kalles vanlig regresjon, og passer best for bachelornivået.

Del 2 er utvidelser av vanlig regresjon som er mer krevende, og som i de fleste tilfeller passer best på masternivået.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Christer Thrane er sosiolog (dr. polit.) og professor ved Høgskolen i Innlandet. Han har over 20 års undervisningserfaring i samfunnsvitenskapelig metode. Thrane har skrevet et femtitalls artikler i norske og internasjonale fagtidsskrifter basert på regresjonsanalyse og har også skrevet en kort og enkel lærebok om dette emnet i 2003.