Redningsmenn (Innbundet)

Forfatter:

Kjersti Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Redningsmænd
Oversatt av: Velsand, Kjersti
ISBN/EAN: 9788202490379
Omtale Redningsmenn
Den utrolige historien om de hvite bussene og redningen av de skandinaviske konsentrasjonsleirfangene i krigens siste måneder. Gjennom et Tyskland i sammenbrudd gikk en kolonne med busser fra konsentrasjonsleirene til friheten - et resultat av sivilt mot, politisk kløkt og menneskelig innsats under de vanskeligst tenkelige forutsetninger. "Redningsmenn" er den første samlende fortellingen om en av den annen verdenskrigs mest nervepirrende og imponerende operasjoner.

Til toppen

Andre utgaver

Redningsmenn
Bokmål Ebok 2015
De hvite bussene
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser av Redningsmenn
"Historikeren Bo Lidegaard fortæller flot den store historie om den forbløffende og komplicerede skandinaviske redning af fanger fra Hitlers koncentrationslejre."
 
Claus Bundgaard Christensen, Politiken
"Bo Lidegaard […] har skrevet det i særklasse mest sammenfattende oversigtsværk. […] Selv 70 år efter begivenhederne er det gysende læsning, spændende som en thriller, og sekvensen udfolder en sidste gang samarbejdspolitikkens store moralske dilemma."
 
Flemming Østergaard, Jyllands-Posten

Til toppen

Om forfatter
Bo Lidegaard er cand.phil i historie og forfatter, tidligere diplomat og toppembetsmann i Statsministeriet i Danmark. Han er en av de mest respekterede danske historikere og forfatter av flere kritikerroste bøker om Danmarks historie i det 20. århundrede.