Redd deg selv først (Heftet)

Historien om dama som ville bli hel ved

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202748494
Kategori: Selvutvikling og Helse og psykisk helse
Omtale Redd deg selv først

Selv for livets glade jenter går solen av og til ned. Redd deg selv først er en bok om å falle og reise seg igjen – men ikke på den vanlige måten.

På veien tilbake til livet og seg selv, som Julsen beskriver med et skarpt blikk og en befriende, sjelden humor, tar hun oss med på kostelige mindfulnesskurs, gå-meditasjoner og til sykehuskorridoren – og hjem til leiligheten på Lambertseter, der hun irriterer seg over at mannen behandler henne annerledes enn før smellen, alt fortalt med den samme selvutleverende og humoristiske pennen som vi kjenner fra suksessdebuten Naturmannen og jeg.

I boka finnes dyptpløyende beskrivelser av menneskesinnet, rødmende, gjenkjennende tankemønstre og interessante faglige partier om det vi kan kalle menneskenaturen. Her har Lene Julsen sendt en ekspedisjon inn i seg selv, med ett hovedmål: å finne ut hvorfor hun gikk på tidenes smell, og ikke minst hvordan hun skal reise seg og unngå at det skjer igjen. For å lykkes med dette må hun finne ut mer av hvem hun er – hun må rett og slett bli mer hel ved. Som leser blir man sittende igjen og tenke over sitt eget liv. Og det er da man skjønner at dette ikke «bare» er en bok om henne, men om oss alle.

Til toppen

Andre utgaver

Redd deg selv først
Bokmål Innbundet 2021
Redd deg selv først
Bokmål Ebok 2021
Redd deg selv først - Historien om dama som ville bli hel ved
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Lene Julsen:

Anmeldelser Redd deg selv først

Brutalt ærlig om å miste seg selv 05.03.2021

«Det er godt gjort at det er godfølelsen som sitter igjen etter en så dramatisk leseopplevelse.»
«Dette er en modig bok, og jeg tror den kan bety veldig mye for veldig mange.»

«Boka er også et glimrende eksempel på at man ikke bare er det ene eller det andre, at midt i det vonde er det noe godt og i alt det svarte er det også lys.»

«(...) boka er brutal, du får innblikk i hvordan psykisk sykdom rammer nådeløst hardt.»

«Lenes måte å skrive på, med muntlige setninger og enkle ord, blandet med humor, humør, hysterisk morsomme betraktninger til tider, ærlighet, selvironi, sårhet og åpenhet, gjør at jeg føler meg velkommen.»

 
Anette Torjusen, Fredriksstad Blad

Heltedåd 11.05.2021

«En bok som ga meg et løft, uten å være en pekefinger. Den våger å utlevere egne flaue og vonde følelser. Den lar det være lov å ha det kjipt. Julsen kjemper, med humoristisk penn, seg tilbake til livet sitt.»
«Å skrive en bok, er å gjøre en skikkelig stor jobb. Jeg jobber på, med å i alle fall være en verdig leser av en sånn bok, og Julsen takker oss leserne i etterordet. Det synes jeg er respektfullt gjort.»

«For meg har hun gjort en heltedåd via å redde seg selv og fortsette som forfatter.»

 
Helene Larsen, Asbergerinformator - blogg

«En bok om å lære oss å se bak egne fasader og mønstre.» «Tankevekkende.»Marian Tokle, Bokblogger Lillasjel

«Det er både lærerikt, spennende og rørende å følge henne gjennom denne prosessen. Og ikke så lite underholdende også. Boken har rett og slett mye bra å by på. Og kan absolutt anbefales!»Frode Thuen, A- magasinet

Til toppen

Om forfatter

Lene Julsen (f. 1983) er journalist og skribent. Hun startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Fredriksstad Blad, og ble for alvor et kjent navn i mediemiljøet da hun med sin lekne, særegne og uredde stil dekket sportsmiljøet i regionen, som Sarpsborg Arbeiderblads første kvinnelige sportsjournalist. Nå er hun en ettertraktet skribent, med spalter i nett-tidsskriftet Harvest, i Norges største friluftsmagasin Fjell og Vidde, i A-magasinet og Vårt Land, i tillegg til å være frilansjournalist og foredragsholder. Tekster om Naturmannen ble først trykket i Harvest, og ble raskt en snakkis. A-magasinet publiserte fire episoder som en sommerserie i 2016, til overveldende respons. Julsen er fra Sarpsborg og bor i Fredrikstad.