Rødsonen (Heftet)

Serie: Drum-serien 10

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Drum-serien
Serienummer: 10
ISBN/EAN: 9788202365981
Omtale: Rødsonen

En norsk representant for Regnskogsfondet blir funnet hodeløs i Tanjung på Ny-Guinea. Og ikke lenge etter dukker kroppen til den norske etterforskeren som blir sendt ned for å oppklare mordet opp. Også hodeløs. Skarphedin Olsen er neste mann ut. Han overtaler nevøen, Fredric Drum, til å bli med til Tanjung som er et mareritt av fuktig hete, lovløse tilstander og fattigdom.

I denne tiende romanen om Fredric Drum og Skarpehdin Olsen sluttes sirkelen. Gert Nygårdshaug har skapt en imponerende krimserie som elegant bringes til ende med Rødsonen.

Til toppen

Andre utgaver

Rødsonen
Bokmål Innbundet 2006
Rødsonen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2008

Flere bøker av Gert Nygårdshaug:

Om forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – en romantriologi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins Geometri og Afrodites Basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.