Purriot og den usynlige mannen (Innbundet)

Serie: Purriot 1

Forfatter:

Ragnar Aalbu (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 64
Illustratør: Aalbu, Ragnar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202368531
Kategori: Bildebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Purriot og den usynlige mannenPurriot og den usynlige mannen er første bok i en serie krim-mysterier for barn. Mesterdetektiven Purriot sitter ved frokostbordet sammen med kona si, Paprika da mobilen ringer. En gammel dame, Bestemor Blom, trenger hjelp til å løse et mysterium. Bestemor Blom bor på Hurlumheia, og snart er Purriot og Paprika på vei dit. Det viser seg at både Bestemor Blom og en liten gutt, Per Sille er blitt overfalt i løpet av noen få dager, og det finnes ikke spor etter gjerningsmannen.

Purriot må bruke all sin kløkt og sine grå celler for å løse mysteriet. I tillegg må han hanskes med politiinspektør Gurk, ikke den aller smarteste politimannen i landet, men med et stort ego.

Vår nye helt, Purriot, er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon. Bjørn Rørviks tekst får frem detektivens personlighet på en fin måte, og løsningen på mysteriet er både morsom og troverdig.

Boken er gjennomillustrert av Ragnar Aalbu og han har laget et herlig persongalleri.
Rørvik og Aalbu i KRIM FOR BARN! Bedre kan det ikke bli!

Til toppen

En herlig krimbok for barn i alderen 6 til 9 år.
Helge Ottesen, Varden

Andre utgaver

Purriot og den usynlige mannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Purriot og den usynlige mannen
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Purriot og den usynlige mannen

Purriot løser mysteriet

"En herlig krimbok for barn i alderen 6 til 9 år. Kan leses av voksne også.(...) Dette er tenkt til å bli en krimserie, og vi gleder oss allerede til nye friske Purriot-sprell."

 
Helge Ottesen, Varden

"Purriot og den usynlige mannen kan godt være årets krim for barna. [...] det er en innholdsrik historie vi får presentert [...] Persongalleriet er rikt, og stort sett bestående av grønnsaker og frukt. [...] Aalbus valg av farger gir boken en varm glød [...] Det er mye humor å spore i både tekst og bilder, som vil falle både unge og voksne lesere i smak. [...] Alt i alt er det en morsom og spennende bok for de yngste leserne, og en bok som gir en lysttil å, når de små er lest i søvn, gå i bokhylla og finne fram en god, gammel britisk klassiker av en kriminalroman, sette seg foran peisen med en kopp te og brette ullteppet over beina."

 
Randi Grete Kalseth, Opdalingen

En sak for Purriot

"Nå har de to seriemesterne slått seg sammen, og resultatet er en søt og stilfull krim for de minste (...) Rørvik og Aalbu har laget en litterært og visuelt stilbevisst bok, og et konsept som er enkelt og morsomt nok til å skape en serieslager."

Maya Troberg Djuve , Dagbladet

"Det fins jo ikke så mange kriminalromaner for de aller minste (bortsett fra «Folk og røvere i Kardemomme By»), men her er en elegant nyskapning. Purriot (som har et innlysende litterært forbilde) og medhjelperen Paprika slår til, i tekst og tegning. Ikke minst tegning. Jeg er blodfan av tegneren Ragnar Aalbu, og anbefaler i samme slengen hans dyrebøker, «Fokus på ku», «Grundig om gris», «Sau i sentrum», «Dyr i drift» m.fl. For barn, og alle som har vært det."

Fredrik Wandrup, Dagbladet Magasinet

"Historien er på samme tid morsom og pussig. Morsom fordi Rørvik og Aalbu har fått fram mange morsomme typer, som nok kan glede både barn og voksne på ulike vis (...) Boken er også pussig fordi den gjør så lite ut av koblingen mellom Poirot og Purriot: billedlikhet, navnelikhet og et par små anekdotiske trekk som forfengeligheten ved navneuttalen og oppklaringsscenen i peisestuen. Alt dette er ting som gikk over hodet på min niårige testleser, som likevel slukte boken (...) slike plott kan være med på å motivere barn til å unngå fordommer, majoritetsmakt og vanetenkning. Det liker vi!"

Morten Haugen, Barnebokkritikk.no

Krimhelt for de yngste - Årets ti beste barnebøker

"Fortellingen følger klassiske kriminalhistoriers oppbygning og det er gjort mange morsomme og kreative lån fra ”de store”. Noen av poengene er nok mest for voksne, men leseopplevelsen er like god for både små og store. Å bruke grønnsaksuniverset (hovedpersonen er en purre og mange andre figurer er også grønnsaker) er et originalt grep som sammen med humoren og en spennende fortelling er nok en fulltreffer for Rørvik. Illustrasjonene er også full klaff."

Elin Solvang, Magasinet Mamma

"Kombinasjonen en søt og sjarmerende historie med morsomme og originale tegninger gjør møtet med denne lille barneboka av Bjørn F.Rørvik til en trivelig opplevelse."

Kjetil Skotte, Oppland arbeiderblad

Purrer fantasien med barnekrim

"Noen bøker bare vet man at man kommer til å elske. «Purriot og den usynlige mannen» er nettopp en slik bok.Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Ragnar Aalbu har hver for seg de siste årene levert en rekke barnebøker. «Purriot og den usynlige mannen» er deres første samarbeidsprosjekt, og vi håper at det ikke blir det siste. [...] Frukt og grønt er uten tvil sunt. I «Purriot og den usynlige mannen» blir det også ustyrtelig morsomt."

Pål Andreassen, Moss avis

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien