Purriot og den forsvunne bronsehesten (Innbundet)

Serie: Purriot 2

Forfatter:

Ragnar Aalbu (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 112
Illustratør: Aalbu, Ragnar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202387938
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Purriot og den forsvunne bronsehesten

Paprika, kona til detektiv Purriot, skal spille dronningen i et historisk spel i Hurlum. Men under prøvene forsvinner en verdifull gammel bronsehest, og Purriot blir tilkalt. Det er en meget vanskelig sak, og den blir ikke bedre av at inspektør Gurk skal spille kongen i spelet.
Andre bok i den sensasjonelle serien om superdetektiven Purriot!

Til toppen

Kvalitetskrim for kidsa
Elin Solvang, Magasinet Mamma

Andre utgaver

Purriot og den forsvunne bronsehesten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Purriot og den forsvunne bronsehesten
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Purriot og den forsvunne bronsehesten

Kvalitetskrim for kidsa

"Figuren er minst like troverdig som de gløgge, utrolig sære og litt sosialt klønete litterære figurene i krimbøker for voksne. han skildres med humor og varme og historien er lett å følge. God oppfølger og et bra bokvalg. Du må ikke ha lest eneren for å kose deg med denne."

Elin Solvang, Magasinet Mamma

"Rørvik drar leken og parodien enda et hakk videre i sin fortelling om mesterdetektiven Purriot. Detektiven ser ut som en purre og har noen fellestrekk med sin navnebror Poirot. (...) Boka skal kanskje appellere til foreldre som har planer om å lage en spennende og litt tullete lesestund? Selv om krimreferansene er voksne, så er humoren også barnslig nok for en ung leser."

Knut-Anders Løken, Barnebokkritikk

Moden Purriot

"Denne boken er mer omfangsrik enn debuten. Det betyr at både personer og handling kan utdypes bedre. En mer moden utgave."

Helge Ottesen, Varden

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien