Pulphead (Innbundet)

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Pulphead
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788202414184
Omtale Pulphead

Et skarpt, men menneskelig blikk på det kulturelle landskapet i USA. Fra det høye til det lave og det laveste av det lave, av den prisvinnende unge stjernen innen fortellende dokumentarlitteratur.

I Pulphead tar John Jeremiah Sullivan oss med på en fantastisk reise i den amerikansk populære, upopulære og noen ganger helt bortglemte kulturen. Dette er fortellingene om USA fortalt på en ny måte.


«Mark Twains gjenferd er vekket til live i denne fremragende essaysamlingen.»
Sunday Times

«Særdeles avhengighetsskapende»
Geoff Dyer

“Sullivans essayer har vunnet to National Magazine Awards og i denne boken analyserer hans altoppslukende intellekt Michael Jackson, kristen-rock, New Orleans post-Katrina, Axl Rose og den obskure 1800-talls naturforskeren Constantine Rafinesque. Hans uavvendelige ærlighet og vilt intelligente prosa minner om arbeidet til amerikanske mestere innen nyjournalistikken som Hunter S. Thompson and Tom Wolfe.”
Time

Til toppen

Andre utgaver

Pulphead
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Pulphead

"Rastløs, morsom og synlig til stede i teksten, men samtidig grundig ogintelligent i sitt for- og etterarbeid, uten å virke plagsomt tilfreds med å værehovedpersonen i sin egen bok."

Arne Borge, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

John Jeremiah Sullivan skriver fast for The New York Times Magazine og er redaktør i The Paris Review. Han skriver også for GQ, Harper's Magazine og Oxford American. Sullivan bor i Wilmington i Nord-Carolina, USA.