Psykologi for sosial- og helsefagene (Heftet)

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202334383
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Sosial- og omsorgsfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Psykologi for sosial- og helsefagene

Dette er en innføringsbok i psykologi for studenter innen helse- og sosialfagene. Boka gir nyttig og praktisk kunnskap for alle som studerer psykologi uten å skulle bli psykolog.

Forfatterne introduserer de sentrale begrepene, teoriene og perspektivene i psykologien. De tar utgangspunkt i daglige problemstillinger og tanker som helse- og sosialarbeidere gjør seg i møte med klienter. Stoffet er illustrert med tankevekkende eksempler.

Til toppen

Flere bøker av Tor-Johan Ekeland, Oddmar Iversen, Grethe Nordhelle og Anbjørg Ohnstad:

Om forfatter
Grethe Nordhelle er psykolog og advokat. Hun har lang erfaring sompsykologisk rådgiver, mekler og terapeut, og er ansatt som førstelektor ved Diakonhjemmets Høgskole i Oslo. Nordhelle har utgitt flere fagbøker og har egen praksis.

Anbjørg Ohnstad er utdannet psykolog og disputerte for graden phD med avhandlingen «Lesbisk identiter - skeive bevegelser» i 2009. Hun har mange års erfaring som førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo hvor hun underviser på bachelor og masternivå i sosialt arbeid. Hun har også en egen praksis som psykoterapeut for homofile og lesbiske.