Prinsessen i eventyrriket Tro og Utro (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 41
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Prinsessen i eventyrriket Tro og Utro
ISBN/EAN: 9788202221690
Omtale Prinsessen i eventyrriket Tro og Utro

Tro og Utro utgis som bildebok, med teksten som H.K.H Prinsesse Märtha Louise leste i NRK, og med illustrasjoner fra TV-programmet.

NRKs programserie Prinsessen i Eventyrriket, hvor Prinsesse Märtha Louise leser eventyr, har blitt en kjempesuksess. Barn og voksne flokket seg rundt skjermene da eventyrene ble sendt julen 2000 og påsken 2001, og veldig mange ser frem til nye runder med eventyrstunder med Prinsessen. 12 programmer er planlagt eller produsert, 4 av dem er sendt på TV. De neste programmene blir sendt julen 2001, påsken 2002, julen 2002 osv.

NRK hadde svært høye seertall på disse programmene, tall som ligger langt over det som er vanlig for Barne-TV. Prinsessens fortellerevne – og ikke minst hennes fortellerglede, ble skrytt opp i skyene av både presse, seere og de som har samarbeidet med henne i dette prosjektet. Tilbakemeldingene har vært udelt positive, og mange har ønsket seg muligheten til å høre og se Prinsessen lese eventyr når de selv måtte ønske det. Prinsesse Märtha Louise har selv sagt at hun hadde stor glede av å bli lest for som liten, en aktivitet hun mener er viktig for barns utvikling. Prinsessen er svært opptatt av at eventyrene ikke skal bli glemt, og det var bakgrunnen for at hun henvendte seg til NRK. Hun har vært med på å plukke ut sine favoritteventyr til programserien.

Til toppen

Flere bøker av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe:

Om forfatter


Asbjørnsen, Peter Christen, 1812—85, forfatter og naturforsker, den første som systematisk samlet og nedtegnet no. folketradisjoner; utgav sm.m. Jørgen Moe Norske Folkeeventyr (1841—43), utgav alene Norske Folkeeventyr. Ny samling (1871) og Norske Huldreeventyr og Folkesagn (1845—48). Sm.m. Ivar Aasen og Jørgen Moe innledet A. det nasjonale gjennombrudd i Norge og innførte no. språktone i litteraturen.

Moe, Jørgen, 1813—82, dikter, eventyrsamler og prest. Utgav sm.m. Asbjørnsen Norske Folkeeventyr (1841—44). Utgav Digte (1849) og barneboken I Brønden og i Kjærnet (1851); hans Samlede Skrifter utkom 1877. Fra 1875 biskop i Kristiansand