Prins Carlo (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 266
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202248314
Kategori: Romaner
Omtale Prins Carlo

Prins Carlo, komponisten Gesualdo, er et barn av renessansens Italia. Født til adel og store eiendommer i Sør-Italia, blir han giftet bort til den noe eldre donna Maria i ung alder. Donna Maria gjør ham til hanrei, noe som får forferdelige konsekvenser og som følger ham som et mareritt resten av livet, også gjennom ekteskapet med hans andre kone, donna Leonora.

Prins Carlo er et skarpt, følsomt og overbevisende litterært portrett av en banebrytende kunstner og et sammensatt menneske. Renessansens Italia er nærværende i skildringen av musikken, maten, naturen og maktspillene.

Med denne romanen avslutter Odd Klippenvåg sin trilogi om komponister. Tidligere er Bruckner. En lengsel og Camille, om Saint-Saëns, utgitt.

Til toppen

Anmeldelser Prins Carlo

"Mesterlig om mesteren ...Dette er en på alle måter mesterlig roman, og et verdig punktum for en trilogi av sjeldent høy litterær kvalitet."

Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

"Et nennsomt, velskrevet og finstemt portrett av en musiker - denne gangen også med et farlig gemytt og et formørket sinn."

Hans H. Skei, Aftenposten

"Språklig er det alltid en fryd å lese Klippenvåg. Han hører til blant våre mest stilsikre forfattere."

Ole-P. Refsahl, Lofotposten

Til toppen

Om forfatter

Odd Klippenvåg (1951) har utgitt 23 bøker, fordelt på sjangrene romaner og noveller. Noen tematiserer homofilt samliv, andre portretterer kunstnerliv. Klippenvåg er en kritikerrost forfatter, hans romaner er sjeldent velkomponerte og språklig presise.